SOS Barnbyar Logo Orange

Ansvarig Affärsutveckling regelbundet givande

 

Sök tjänsten

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv och SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda. Som en del i en global federation bedriver

SOS Barnbyar arbete i ca 140 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners. SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention och UN Guidelines for the Alternative Care of Children söker vi ständigt nya och innovativa lösningar för att säkra fler barns framtid.

Vi ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi arbetar förebyggande för att familjer inte ska splittras och vi ger barn utan omsorg en ny familj. Genom samarbeten med lokala aktörer ges barn tillgång till utbildning och hälsovård och vi påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Vårt mål är att inget barn växer upp ensamt utan med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag.

SOS Barnbyar utvecklar och förnyar sin insamlingsorganisation för att skapa nya koncept, affärer och utveckla digitala lösningar anpassade till våra kundsegment och därför är möjligheterna att förnya och utveckla stor. I det utvecklingsarbetet förstärker vi teamet kring privatgivande och etablerar en nyckelroll för teamet som ansvarig för Affärsutveckling Regelbundet Givande.

Kort beskrivning av rollen

I den nya rollen Affärsutveckling Regelbundet Givande har du fullt ansvar för att bibehålla men framför allt utveckla det Regelbundna givandet på SOS Barnbyar genom nya koncept, affärsmodeller och produkter.

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Sätta en strategisk och taktisk plan för utvecklingen av SOS Barnbyars portfölj och erbjudande.
 • Identifiera och definiera nyckeltal för portföljen, samt sätta utvecklingsmål.
 • Löpande utforska och presentera förslag till Product Designer och CX med hypoteser kring hur givarupplevelsen bäst förbättras för att uppnå högsta möjliga värde.
 • Identifiera och driva digitala skalbara partnerskap kopplade till regelbundet givande (AutoSwish, Klarna, Runda upp etc).
 • Driva utvecklingen av portföljens produkter och erbjudanden (end-to-end: hypotes till lansering).
 • Ansvar för omvärldsbevakning i nationella och internationella forum.
 • Ägarskap kring datahanteringen av givarbasen.

 

Rollen som Affärsutveckling Regelbundet Givande är lokaliserad på vårt huvudkontor i Stockholm. Du ingår i ett team dedikerat Insamling och Engagemang och rapporterar till Insamlingschefen.

Specifika krav på kompetens eller erfarenhet:

 • Akademisk- eller yrkesutbildning inom relevant område
 • Minst 4 års arbetserfarenhet av kommersiell produktutveckling, varav minst 2 år inom digital produktutveckling.
 • Mycket god vana att arbeta hypotesdrivet.
 • Mycket goda kunskaper i värdeströmsprocesser och agil metodik.
 • Mycket goda kunskaper i Google Analytics.
 • Goda kunskaper i Service Design.
 • Flytande svenska i tal och skrift.

 

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen är du van att arbeta kreativt, med stor nyfikenhet och öppenhet för att hitta och utveckla nya lösningar och idéer. Du är målmedveten och van att strukturera upp ditt arbete och även att inspirera och projektleda andra mot tydliga mål.

Du har en mycket god analytisk förmåga och känner starkt ägandeskap för ditt område och beslutsamhet om att få saker gjorda med ett öppet och pragmatiskt tankesätt.

Som person är du trygg i dig själv, tydlig med din åsikt, orädd för förändring och prestigelös med att hugga tag i det som behövs. Du är social, kommunikativ och gillar att samarbeta med andra, både internt och externt.

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar – Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapande. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vår målbild – att säkerställa att så många barn, unga vuxna och familjer som möjligt i utsatta situationer i Sverige och internationellt, är självförsörjande, utbildade och integrerade i det lokala samhället.

Anonymiserad ansökningsprocess

Mångfald är ett självklart och naturligt inslag i vår verksamhet och vår rekryteringsprocess genomsyras av det arbetet. Därav kommer Aldea Executive Search som vi samarbetar med i denna rekrytering presentera alla kandidater helt anonymiserat till oss – utan namn, kön eller ålder.

Frågor besvaras av Lina Wijk, Aldea Executive Search, [email protected]

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande provanställning på sex månader. Välkommen med din ansökan.

Sök tjänsten här