Den modiga sonen fick familjen på fötter

Jaroslav, 14 år från Ukraina, drömmer om att bli kock. Han lyckades få praktik en sommar på en restaurang. ”Kocken var jättesträng, men så duktig. Ibland fick jag skala en hel säck potatis, och ibland hjälpte jag honom med hans mest komplicerade rätter. Nu kan jag göra vissa av rätterna helt själv. Nu vet jag vad jag vill göra i framtiden.”

Jaroslav är en företagsam pojke vars barndom har varit präglad av fattigdom, alkoholism och depression. Genom att tvinga sin mamma, Zina, att ta kontakt med SOS Barnbyar är hela familjen nu på fötter. Jaroslavs mamma kallar honom för modig och säger att hon aldrig skulle vågat ta kontakt med SOS Barnbyar om hon inte blivit pushad av sin son. ”Genom livet har jag lärt mig att inte ta kontakt med främlingar, men jag är så glad att Jaroslav pushade mig. SOS Barnbyar är helt enkelt…” Zina kan  inte avsluta meningen då hennes ögon fylls av tårar och rösten sviker henne. ”Jag skulle bara be om hjälp så mina barn kunde gå i skolan men väl där träffade jag en socialarbetare, Yaroslava. Hon frågade om vårt liv och om våra utmaningar och hon lyssnade verkligen… För första gången i mitt liv kände jag att någon verkligen brydde sig om oss”.

Zina har nu blivit inspirerad av Jaroslav och har börjat arbetsträna och familjen har fått hjälp med barnens skolgång.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Jaroslavs. Du bestämmer som månadsgivare själv hur mycket du vill ge och kan när som helst justera beloppet. Tack för att du är med som Familjefadder!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.