Bli fadder

Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

SOS Barnbyar är en ideell verksamhet som arbetar med långsiktiga insatser för att inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. För att möjliggöra vår nya position som social innovatör samt vårt uppdrag, att varje barn har rätt till en trygg uppväxt, behöver vi stärka upp med strategiskt ledarskap och kompetens inom ekonomi och finans. Vi söker därför en erfaren Ekonomichef som vill vara med på resan mot en bättre framtid. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv – inte minst ditt eget!

Din roll

Som Ekonomichef leder du vår affärsenhet Ekonomi och Finans som består av fem personer, inklusive dig. Med din ekonomiska expertis leder du det strategiska arbetet med redovisning och rapportering, uppföljning och kontroll av verksamhetens lönsamhet, ekonomistyrning samt arbetar proaktivt för att identifiera innovationer, tillväxtmöjligheter och riskområden. Vidare ingår i uppdraget att:

• Säkerställa att enheten är en proaktiv business partner, vara nära affären och rådge samt arbeta utvecklande.

• Aktivt bidra till att vi når vår målbild att bli en erkänd social innovatör.

• Vara en drivande kraft i arbetet med hur digitalisering, innovation och nya arbetsprocesser påverkar ekonomifunktionen och finansiella transaktioner.

• Strategiskt matcha internationella behov med nationell finansiering på kort och lång sikt.

• Ansvara för juridiska avtal och säkerställa regelefterlevnad.

Du välkomnas till vårt trevliga kontor på Södermalm där du ingår i SOS Barnbyar Sveriges ledningsgrupp och rapporterar till Generalsekreterare.

Vem är du?

För att trivas i tjänsten är du en strategisk och inkluderande ledare med förståelse, driv och vilja att agera visionär och ledare för hela organisationen. Du har erfarenhet av strategiskt arbete inom budgetering, resultatuppföljning och prognostisering. Med förståelse för olika typer av affärsmodeller och nya ekonomiska sätt att skapa intäkter och partnerskap. Vidare är du en trygg business partner genom närhet till linje och verksamhet samt aktivt verka för att underlätta de interna enheternas samt chefernas dagliga ekonomiska arbete.

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för socialt entreprenörskap och barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. Vi har under senaste året påbörjat en kulturell förnyelseresa och arbetat fram värderingar som genomsyrar allt vi gör. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapnad. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vårt mål – att inget barn ska behöva växa upp ensamt.

Din ansökan

Vill du vara med på att forma vår nya position att bli erkända sociala Innovatörer för att nå dubbelt så många barn? Ansök senast den 3 mars 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du registrera en ansökan via mobilen och din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, 0701 – 46 84 14. Ansök här.

Varmt välkommen med din ansökan!