SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Maria har äntligen fått en mamma

I Colombia mördas 300 barn varje år, och otaliga barn far illa. Maria var ett av dem. När hennes mamma var gravid blev hon rasande när hon fick reda på att fostret inte var en pojke. Hon gjorde allt för att skada det och slog sig själv i magen tills hon svimmade. Maria överlevde misshandeln i magen, men när hon väl var född vanvårdades hon av sin mamma. Hon hatade henne, slog henne, vägrade amma henne och sa att hon skulle döda henne. Hennes faster Paula förstod hur utsatt hon var.

– Jag är själv mamma och såg hur illa barnet hade det. Jag sa att vi kunde ta hand om henne tillsammans. När Maria var sex månader gammal fick hon komma och bo hos mig istället, säger hon.

Familjen är med i vårt familjestärkande program, där de får psykologiskt stöd och hjälp med försörjning. Tack vare det har Maria en verklig mamma i sin faster, som finns där för henne och ser till att hon får växa upp i trygghet. Idag är hon 3,5 år gammal och precis så glad och älskad som alla barn borde få vara.

Men alla barn har inte samma tur som Maria. Många växer upp helt ensamma utan en mammas omsorg. På mors dag kan du hylla en mamma du tycker om och samtidigt ge fler barn en mor att fira. Du får ett fint, digitalt gåvobevis att ge bort. Ge en gåva här. Play Your Part.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-05-08

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här