Artikel

Maria har äntligen fått en mamma

I Colombia mördas 300 barn varje år, och otaliga barn far illa. Maria var ett av dem. När hennes mamma var gravid blev hon rasande när hon fick reda på att fostret inte var en pojke. Hon gjorde allt för att skada det och slog sig själv i magen tills hon svimmade. Maria överlevde misshandeln i magen, men när hon väl var född vanvårdades hon av sin mamma. Hon hatade henne, slog henne, vägrade amma henne och sa att hon skulle döda henne. Hennes faster Paula förstod hur utsatt hon var.

– Jag är själv mamma och såg hur illa barnet hade det. Jag sa att vi kunde ta hand om henne tillsammans. När Maria var sex månader gammal fick hon komma och bo hos mig istället, säger hon.

Familjen är med i vårt familjestärkande program, där de får psykologiskt stöd och hjälp med försörjning. Tack vare det har Maria en verklig mamma i sin faster, som finns där för henne och ser till att hon får växa upp i trygghet. Idag är hon 3,5 år gammal och precis så glad och älskad som alla barn borde få vara.

Men alla barn har inte samma tur som Maria. Många växer upp helt ensamma utan en mammas omsorg. På mors dag kan du hylla en mamma du tycker om och samtidigt ge fler barn en mor att fira. Du får ett fint, digitalt gåvobevis att ge bort. Ge en gåva här. Play Your Part.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-05-08

Liknande

Artikel

Selams kamp mot könsstympning

Sedan samarbetet med SOS Barnbyar inleddes för två år sen har 26 flickor sluppit bli könsstympade.

Läs mer här

Artikel

Hon vill ge sina barnbarn en framtid

Mormor Daianas kärlek och beslutsamhet får både affärerna och människor att blomstra.

Läs mer här

Nyhet

Debattinlägg: Biståndet bör riktas mot barnen

Väpnade konflikter pågår på många platser runt om i världen. Även om det är jobbigt och obehagligt behöver både allmänheten och Sveriges regering orka med att ta in att oskyldiga barn dör i konflikter varje dag, året runt, skriver Petra Nyberg, tillförordnad generalsekreterare på SOS Barnbyar.

Läs mer här