SOS Barnbyar Logo Orange
Opinion & Berättelser

Santiago satsar på solpaneler

Barnbyn Los Aromos i Santiago, Chile, satsar hållbart genom att installera solpaneler på taket. Solpanelerna ger barnbyn en mer hållbar elektricitet än tidigare. Tack vare solpanelerna kan också hela närsamhället förses med rent vatten genom att en ny vattenpump med vattenrenare nu finns tillgänglig för alla.

Energismart på fler sätt

Installationen av solpaneler är ett led i barnbyns miljöarbete, som också består av att de ersatt gamla energikrävande glödlampor mot miljövänliga motsvarigheter. De har också tätat husen i barnbyn för att hålla energiförbrukningen nere, även under vintern.

Solpaneler på andra håll

Inte bara Los Aromos i Santiago har installerat solpaneler för en mer hållbar energiförbrukning. I Mombasa, Kenya, har liknande anläggning satts upp där man driver både barnby och skola med hjälp av solenergi. Tidigare blev det ofta strömavbrott, men nu fungerar elektriciteten som den ska. I Pretoria, Sydafrika, har vår barnbyn Mamelodi installerat solpaneler i ett eget bageri för att kunna baka bröd för egen förbrukning och för försäljning.