SOS Barnbyar Logo Orange

Jobba som samordnare för unga som lämnar samhällsvård

Vill du bidra till att alla som lämnar samhällsvård får en schysst övergång till vuxenlivet?

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv och SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda.Som en del i en global federation bedriver SOS Barnbyar arbete i ca 140 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners. SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention och UN Guidelines for the Alternative Care of Children söker vi ständigt nya och innovativa lösningar för att säkra fler barns framtid. 

Vi ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi arbetar förebyggande för att familjer inte ska splittras och vi ger barn utan omsorg en ny familj. Genom samarbeten med lokala aktörer ges barn tillgång till utbildning och hälsovård och vi påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Vårt mål är att inget barn växer upp ensamt utan med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag.

SOS Barnbyar bedriver nationell verksamhet sedan 2016 – ett familjestärkande program och ett ungdomsprogram för unga som lämnar samhällsvård. Då vi utvecklar vårt nationella påverkansarbete och sprider vår metod om hur man kan stötta unga som lämnar samhällsvård till självständighet och självförsörjning så söker vi en samordnare till ungdomsprogrammets team i Stockholm.  

Läs mer om ungdomsprogrammet och vår arbetsmetod.

Arbetsbeskrivning  

I rollen som samordnare tillhör du ungdomsprogrammet där gruppen har medarbetare i både Stockholm och Göteborg. Din närmsta kollega kommer att vara ytterligare en samordnare i Stockholm men du kommer också ha arbetskollegor som arbetar med påverkan och utvecklingsfrågor. Du arbetar med samordning och direktstöd av programmets inskrivna ungdomar och handleder stödpersoner samt volontärer som stöttar ungdomarna i deras väg till ett självständigt vuxenliv. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Inskrivning, uppföljning och samordning av ungdomarnas väg genom programmet  
 • Rekrytering, utbildning, handledning och samordning av stödpersoner  
 • Planering och genomförande av gruppaktiviteter för programmets deltagare  
 • Individuellt och praktiskt stöd till programmets deltagare vid behov  
 • Dokumentation, journalföring, statistikföring  
 • Samarbete med länets socialsekreterare för att sprida kännedomen om programmet och nå målgruppen  

 

Kvällsförlagt arbete förekommer ett par gånger i veckan då programmets deltagare ofta har sysselsättning dagtid. Tillsammans med teamet planerar du din arbetstid om 37,5 h/vecka. Arbete hemifrån är möjligt när verksamheten tillåter. 

Tjänsten är ett vikariat då ordinarie samordnare har en annan tjänst inom organisationen. Tjänsten är en avtalad visstidsanställning på 12 månader med goda möjligheter till förlängning och sex månaders prövotid tillämpas.  

 

Din profil  

För att trivas i rollen är du en person som är van att arbeta operativt i direktstödjandeverksamhet och bidrar där det behövs samtidigt som du kan planera, strukturera, förvalta din tid och leda andra.  Du trivs i en förändringsbenägen miljö och är van vid ett lärande som bygger på att testa dig fram. Du är också en person med god social kompetens som är van vid att bygga förtroendefulla och bärande relationer. Vi ser gärna att du har kunskap och kännedom om idéburen verksamhet och goda kunskaper om kommunalt socialt arbete.  

För att lyckas i rollen krävs det att du har:  

 • Socionomexamen eller motsvarande utbildning med erfarenhet av socialt arbete med utsatta barn och unga  
 • Erfarenhet av rekrytering, samordning och arbetsledning av timanställd personal  
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl i tal som i skrift  
 • Mycket god förmåga att samordna, driva och strukturera arbete  

 

Meriterande:  

 • Kunskap om socialtjänstens lagar och regler  
 • Erfarenhet av placerade barn och unga  
 • Vana att handleda andra 
 • Vana att arbeta coachande med unga i svåra processer  

 

Mångfald är ett självklart och naturligt inslag i vår verksamhet och vår rekryteringsprocess genomsyras av det arbetet. Därav arbetar vi endast med anonymiserade ansökningar. I din ansökan ber vi dig inkludera CV men utan namn, kön, ålder och adress. 

Varmt välkommen med din ansökan till[email protected]. Din mailadress kommer inte vara tillgänglig i urvalsprocessen och din CV kommer endast att sparas under rekryteringsprocessen för att sedan raderas. 

Har du några funderingar om anställningsprocessen kontakta gärna vår HR-chef Malin Marken på [email protected] eller på 070 95 98 997 eller Hanna-Liisa Juntti, gruppchef ungdomsprogrammet, [email protected] eller på 072 819 83 02. 

Välkommen med din ansökan senast den 1 april 2023. Vi kommer genomföra intervjuer löpande så sänd gärna din CV så snart som möjligt. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.