SOS Barnbyar Logo Orange

Vikariat programansvarig

 

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv och SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda. Som en del i en global federation bedriver SOS Barnbyar arbete i ca 140 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners. SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention och UN Guidelines for the Alternative Care of Children söker vi ständigt nya och innovativa lösningar för att säkra fler barns framtid.

Vi ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi arbetar förebyggande för att familjer inte ska splittras och vi ger barn utan omsorg en ny familj. Genom samarbeten med lokala aktörer ges barn tillgång till utbildning och hälsovård och vi påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Vårt mål är att inget barn växer upp ensamt utan med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag.

Vi söker nu en vikarie till vår programenhet som programansvarig med särskilt ansvar för Latinamerika och humanitärt stöd.

I Programutvecklingsenhetens uppdrag ingår att säkerställa att program vi stödjer håller en hög kvalité, är relevanta och ger bästa möjliga effekt samt bidrar till ökad insamling av institutionella medel och partnerskap för att nå fler barn. Som programansvarig är du med och bidrar till innovativa lösningar och program som bidrar till barns rättigheter och en hållbar framtid, påverkar och kapacitetsstärker partnerorganisationer samt stödjer utvecklingen inom federationen inom viktiga tematiska områden. Du arbetar med handläggning av internationella program och med resursmobilisering mot institutionella givare. I denna roll arbetar du dessutom med att skala upp vårt humanitära arbete. Rollen innebär nära samarbete med såväl partnerländer, som regionala- och internationella kontor.

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande minst heltidsstudier i tre år eller motsvarande kunskaper erhållna genom relevanta arbetserfarenheter. Du talar engelska och spanska obehindrat och förstår svenska. Du har några års erfarenhet av humanitärt arbete och /eller utvecklingssamarbete samt goda kunskaper och erfarenhet av programhandläggning och projektcykelhantering. Du har också erfarenhet av att arbeta och bygga relationer med institutionella givare. Det är också en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta rättighetsbaserat, gärna med inriktning på barns rättigheter.

Du har en mycket god förmåga att leda dig själv, prioritera och slutföra dina arbetsuppgifter i tid – även i situationer där förutsättningarna ändras och du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö.

Hos oss är det viktigt att ha förmågan att skapa och upprätthålla tillitsfulla relationer samt att samarbeta i olika konstellationer. Du har också erfarenhet och förmåga att föra en strategisk dialog med olika samarbetspartners.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 1 år med start i maj 2023 med eventuell möjlighet till förlängning.


Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar – Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapande. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vår målbild – att säkerställa att så många barn, unga vuxna och familjer som möjligt i utsatta situationer i Sverige och internationellt, är självförsörjande, utbildade och integrerade i det lokala samhället.

Mångfald är ett självklart och naturligt inslag i vår verksamhet och vår rekryteringsprocess genomsyras av det arbetet. Därav arbetar vi endast med anonymiserade ansökningar. I din ansökan ber vi dig inkludera CV men utan namn, kön, ålder och adress. Du behöver inte skicka med något personligt brev, däremot behöver vi ditt mobilnummer för att kunna komma i kontakt med dig.


Varmt välkommen med din ansökan till [email protected]. Din mailadress kommer inte vara tillgänglig i urvalsprocessen och din CV kommer endast att sparas under rekryteringsprocessen för att sedan raderas. Har du några funderingar om anställningsprocessen kontakta gärna vår HR-chef Malin Marken på [email protected] eller på 070 95 98 997 eller om du har frågor om tjänsten som programansvarig eller SOS Barnbyar ta kontakt med enhetschefen för Programutveckling Petra Nyberg, [email protected] eller på 0701 406 846.

Välkommen med din ansökan senast den 8 februari. Vi kommer genomföra intervjuer löpande så sänd gärna ditt CV så snart som möjligt.