Julinsamling för
Ukrainas framtid

Köp gåvokort
Swisha din julgåva

Hjälp oss ordna säkra klassrum i Ukraina

Över 3 miljoner ukrainska barn är berövade tillgången till utbildning, och har därmed fråntagits en grundläggande rättighet. Konsekvenserna riskerar att bli stora, både för barnen och samhället i stort.

Idag är över 1000 skolor i Ukraina sönderbombade och SOS Barnbyar arbetar på plats för att säkerställa trygga klassrum och utbildning för dom barn som inte har en skola att gå tillbaka till efter jullovet.

Swisha din julgåva eller köp gåvokort att ge bort i julklapp. Under december dubbleras alla julgåvor av Akelius Foundation.

Ge en julgåva som företag i stället.

 

Akellius Foundation dubblar alla gåvor till utbildning i december.

 

 

 

 

 

 

 

Med din gåva kan vi bland annat:

  • Ordna bombsäkra klassrum
  • Ge traumahantering och psykosocialt stöd
  • Dela ut skolmaterial
  • Stötta lärare och andra pedagoger
  • Se till att det finns utrustning för distansundervisning
  • Ge kontantstöd så att familjer kan köpa exempelvis skolmaterial
SOS Barnbyar ordnar säkra klassrum för barn i Ukraina.
Swisha din julgåva
Köp gåvokort

Ge 1000 kr – få en konstbok från Akelius Foundation!

Konstbok från Akelius Foundation.

Utöver att Akelius Foundation generöst dubblar alla gåvor till utbildning under hela december erbjuder de även en konstbok till alla som ger en gåva på 1000 kr. Boken är framtagen och betald av Akelius Foundation.

Ger du en gåva på minst 1000 kr kontaktar vi dig i januari för erbjudande om konstboken. (Det förutsätter att vi har din mejladress registrerad. Hör gärna av dig till oss om vi saknar din mejladress.)

Frågor & svar

Kan jag skicka ett tryckt gåvokort direkt till mottagaren?

Ja, gåvokort kommer att skickas till den mottagaradress du anger vid beställningen. Om du vill överlämna kortet själv kan du beställa det hem till dig.

Just nu kan du endast beställa ett gåvokort åt gången. Vi jobbar på att få till en lösning för att du ska kunna beställa flera kort i ett och samma köp.

Hur lång tid tar det att få det tryckta gåvokortet?

Sista dag att beställa tryckt gåvokort för att säkert få det innan jul är den 14/12. Vi postar alla gåvokort inom 2-3 arbetsdagar. Om postgången går som den ska bör du ha dina gåvokort inom fem arbetsdagar. Har du inte fått gåvobevisen inom den angivna tiden är du alltid välkommen att kontakta Givarservice på 08-545 832 04 eller [email protected]

Har du valt digitalt gåvokort levereras det till den mejadress du angivit i beställningen.

Vad kan jag mer göra för att bidra?

Bli fadder här och gör långsiktig skillnad.

Hur gör jag för att ge en företagsgåva?

Klicka här för att ge en företagsgåva i jul.

Vilken effekt har en gåva?

Läs om effekterna av vårt arbete i vår senaste effektrapport. Den hittar du här.

Jag har inte Swish, finns det andra betalsätt?

Det går fint att ge din julgåva via Plusgiro 90 02 29-6 eller Bankgiro 900-2031.

Önskar du betala med kort kan du göra det i gåvomodulen högst upp på den här sidan.

Artikel

Sofiya vill springa igen

Tioåriga Sofiya har en dröm: − Jag vill springa igen! Sofiya kommer ursprungligen från en region i östra Ukraina. Hon går i femte klass i grundskolan som hon läser online. På frågan om hon gillar skolan ger hon ifrån sig ett listigt flin, rynkar på näsan och säger: − Jag är inget stort fan av skolan.

Läs mer här

Artikel

Kriget förstörde allt

Stämningen i östra Ukraina precis innan kriget bröt ut kändes laddad. Osäker. Därför evakuerade vi tvillingsystrarna Darya och Lesya, tillsammans med andra barn i vår verksamhet, till Lviv. Några dagar senare var kriget ett faktum − och platsen de flydde är en av de värst drabbade.

Läs mer här

Artikel

”Min skola finns inte mer”

Sedan Sashas skola utplånades av en bomb får han online-utbildning några halvdagar i veckan, och av SOS Barnbyar har han fått stöd att återvända till ett liv med lek och lärande. Men han vet inte när han någonsin får se ett klassrum igen.

Läs mer här

Artikel

Trots tuffa arbetsförhållanden når de många

Att tvingas fly ner i skyddsrum i källare är nu en del av vardagen för många av våra medarbetare i Ukraina som gör en enorm insats för att stötta de som drabbats av kriget. Mer än 100 000 barn, ungdomar och deras familjer har fått stöd genom SOS Barnbyar under första halvan av 2023. 

Läs mer här