Får vi låna din röst?

Vi behöver dig som vill stärka barns röst – med din. Som medlem är du med och skapar ett bättre samhälle för barn och unga. Ett medlemskap kostar 200 kr/år och är gratis för dig under 27 år.

Bli medlem

Barn och unga behöver din röst

Är du en av dem som tycker att alla barn har rätt till en trygg uppväxt? Kanske känner du redan till att ett av tio barn växer upp i utsatthet. Det är en siffra som vi hoppas kunna förändra.

Med dig som medlem hjälper du till att stärka SOS Barnbyars röst i samhället. På sikt stärker vi också fler barn och ungdomar.

Därför behöver vi dig

Ju fler medlemmar vi är i SOS Barnbyar Sverige, desto starkare blir vi som organisation. Med ett medlemskap tar du ställning för våra principer och värderingar. Som medlem får du möjlighet att vara med och påverka vår riktning framåt och delta i de strategiska beslut som fattas vid årsmötet. Genom din röst bidrar du i den demokratiska processen och påverkansarbete.

Därför är du som medlem viktig

En familj.Du tar ställning för våra värderingar, blir en del av organisationen, kan lämna in motioner och påverka hur SOS Barnbyar styrs och riktningen framåt.

Vi påverkar regeringar och beslutsfattare. Står upp för barns rättigheter.Vi blir en ännu starkare röst i vårt påverkansarbete för barn och ungas rättigheter i Sverige och i världen.

God omsorg för barn i en familj.Du står upp för barns rätt att bli sitt starkaste jag.

Varför vi finns

Vi vill se en framtid där alla barn får växa upp i trygghet. Växa upp till självständiga vuxna som i sin tur påverkar, stärker och tar hand om sin omgivning. Det kan låta enkelt. Men det kräver metodiskt och hårt arbete – som tar tid. Och barn som idag lever i otrygghet kan inte vänta.

Vi vet att vårt arbete skapar förutsättningar för en tryggare värld. Genom familjestärkande insatser, påverkansarbete, familjehem i barnbyar, utbildning, hälsoinsatser och katastrofhjälp har vi gett miljontals barn chansen att växa upp till starka och självständiga vuxna. Vi ger oss inte och arbetar ständigt för att hitta nya lösningar för att trygga barns nutid och framtid. Ensamma kan vi göra skillnad. Tillsammans kan vi förändra världen.

Så kan du som medlem påverka

Som medlem blir du inbjuden till årsmöte varje år. Inför årsmötet kan du skicka in ett förslag i en motion eller föreslå en ledamot till styrelsen. Kallelse och underlag för beslut skickas ut tre veckor innan årsmötet. Vill du veta mer? 

Kontakt oss

Om du har frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss på [email protected] eller 08-545 832 04.

Mejla oss

Vanliga frågor om medlemskap

Hur blir jag medlem?

Du kan bli medlem genom att fylla i dina uppgifter här.

Vad kostar ett medlemskap?

Ett medlemskap är gratis för dig mellan 13-26 år och kostar 200 kronor per år för dig över 26.

Hur länge är jag medlem?

Medlemskapet gäller ett kalenderår. Avgiften som betalas in under januari – september avser innevarande kalenderår. Efter 1 oktober kan du teckna medlemskap för nästkommande år.

Hur används medlemsavgiften?

Medlemskapet i SOS Barnbyar är en viktig del i vårt arbete i att driva påverkan för barn och ungas rättigheter, men också då vi som ideell organisation har en roll i att värna demokrati och skapa förutsättningar för medlemsinflytande i organisationen. Medlemsavgiften (200 kr/år) går därmed till dels att driva påverkan i barn- och ungdomsrättsfrågor vilket vi gör på många olika sätt, till att arrangera och bjuda in medlemmar till våra stadgeenliga möten och till att administrera våra medlemsregister.

Vill du läsa mer om hur vi arbetar med påverkan? https://sos-barnbyar.se/arbeta-for-barns-rattigheter/

Jag vill låna ut min röst!

Fyll i formuläret nedan för att bli medlem i SOS Barnbyar. Medlemskapet är gratis för dig mellan 13-26 år. Från 27 år och uppåt kostar det 200 kr per år. Medlemskapet har ingen bindningstid.