Pressrum

Aktuellt från SOS Barnbyar

Här finns information för dig som är journalist och vill veta mer om vad som händer på SOS Barnbyar i Sverige.

tf. Ansvarig press och public affairs
Ann-Sofie Olsson
+46 76 316 40 94
Mejla Ann-Sofie

Om SOS Barnbyar

Vi vill se en framtid där alla barn får växa upp i trygghet. Växa upp till självständiga vuxna som i sin tur påverkar, stärker och tar hand om sin omgivning. Det kan låta enkelt. Men det kräver metodiskt och hårt arbete – som tar tid. Och barn som idag lever i otrygghet kan inte vänta.

Vi vet att vårt arbete skapar förutsättningar för en tryggare värld. Genom familjestärkande insatser, påverkansarbete, familjehem i barnbyar, utbildning, hälsoinsatser och katastrofhjälp har vi gett miljontals barn chansen att växa upp till starka och självständiga vuxna. Vi ger oss inte och arbetar ständigt för att hitta nya, innovativa lösningar för att trygga barns nutid och framtid. Ensamma kan vi göra skillnad. Tillsammans kan vi förändra världen.

”101 Barnsliga Rättigheter”

Vi tar det barnsliga på allvar för att kasta ljus på barnens behov. Därför har vi tagit fram Barnsliga Rättigheter som ska påminna vuxenvärlden om att barn har rätt till en trygg barndom.

Vår bok ”101 Barnsliga Rättigheter” innehåller lekfulla illustrationer och texter på barnens nivå och beskriver vad som kan hända när barn får vara just barn.