Om SOS Barnbyar

Vart finns SOS Barnbyar?

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Vi är en federation som finns i över 130 länder.

Läs mer på vår internationella hemsida.

Vad gör SOS Barnbyar?

SOS Barnbyars är världens största organisation för barn som förlorat eller riskerar att förlora sina föräldrars omsorg. Vi arbetar långsiktigt och förebyggande i över 130 länder för att barn ska få en trygg uppväxt.

Ta reda på mer om våra insatser här.

Hur kan jag stötta SOS Barnbyars insatser?

Vanliga sätt att stödja vårt arbete är att bli SOS-fadder eller genom att ge en engångsgåva. Men det finns det många fler sätt att stötta vårt arbete.

Du hittar alla sätt att bidra på här.

Vad gör SOS Barnbyar i krig och katastrofer?

SOS Barnbyar finns på plats innan, under och efter att katastrofen inträffat och behovet är ett faktum. Vår styrka är närvaron och samarbetet med lokala myndigheter i över 130 länder runt om i världen. Det gör att vi snabbt kan samordna riktade insatser till de mest utsatta.

Ta reda på mer om våra katastrofinsatser här.

Öronmärks min gåva?

I våra insamlingar belyser vi ofta vart behovet är som störst för tillfället där vi är på plats. Genom att bidra är du med och stöttar barn som befinner sig i de svåraste situationerna runt om i världen. Vi kan inte ge en exakt redogörelse för hur just ditt bidrag används, men vi kan försäkra dig om att desto mer pengar du och andra engagerade individer skänker, desto fler barns liv kan vi rädda.

Läs mer om öronmärkning av gåvor här.

Övrigt

Hur sätter jag in en gåva från ett utländskt konto?

Om du vill sätta in en engångsgåva från ett utländskt konto gör du det till vårt plusgiro, du behöver även använda dig av ett IBAN, BIC och SWIFT nummer. Insättningen görs i SEK.

Insättning från utlandet till konto 90 02 29-6:

  • Kontohavare: SOS-BARNBYAR SVERIGE
  • BANK: Nordea Bank AB
  • IBAN: SE64 9500 0099 6042 0900 2296
  • BIC (SWIFT): NDEASESS

Kan jag praktisera på SOS Barnbyar

Vi tar löpande emot praktikansökningar till SOS Barnbyars kontor i Stockholm. Som praktikant behöver du gå på högskola, universitet, eftergymnasial yrkesutbildning eller vara färdig med dina studier. Vi har dessvärre inte möjlighet att ta emot praktikanter på högstadie-/gymnasienivå.

Praktiken ska vara minst 3 månader och är oavlönad. Uppge i ansökan inom vilket område/på vilken avdelning du vill praktisera på kontoret. Det kan röra sig om områden som marknadsföring, kommunikation, insamling, ekonomi eller program.

Skicka din ansökan till [email protected].

Kan jag åka som volontär utomlands?

Inom SOS Barnbyar världen över arbetar över 30 000 personer. All personal i våra barnbyar och i vår programverksamhet är lokalt anställda. Så är det dels för att ge barnen kontinuitet, trygghet och säkerhet. Dels är det ett sätt att skapa arbetstillfällen i de länder där vi är verksamma. Det innebär att vi tyvärr inte förmedlar kontakter för att arbeta som volontär utomlands.

Kan jag engagera mig som medlem i SOS Barnbyar?

Du kan bli medlem i SOS Barnbyar. Medlemskapet kostar 200 kr/år och är helt gratis för dig mellan 13-26 år. Som medlem står du bakom oss som organisation och är med och skapar ett bättre samhälle för barn och ungdomar världen över. Läs mer om medlemskapets betydelse och registrera dig som medlem här.

 

Vart kan jag skapa QR-kod till Swish?

Vill du göra en insamling till oss och hänvisa till en Swish QR-kod, då kan du skapa en QR med ett meddelande här hos Swish.

Så gör du:

  1. Fyll i en rubrik, förslagsvis SOS Barnbyar så det är tydligt vart pengarna går
  2. Fyll i vårt Swish nummer 123900226
  3. Välj ett fast eller valfritt gåvobelopp
  4. Fyll i ett betalningsmeddelande och välj om det ska gå att ändra eller inte
  5. Exportera QR koden som PNG eller PDF

Hittar du inte svaret på din fråga?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi dig. Du når vår Givarservice på 08 545 832 04 eller [email protected]. Telefontid måndag – fredag 9.00-15.00 (lunchstängt 12.00-13.00).