Nyhet

Katastrofinsamling till Rohingya-barnen

Bara på ett par månader har hundratusentals människor tillhörande folkgruppen Rohingya tvingats fly från sina hem på grund av våld. De befinner sig nu under extremt svåra förhållanden i osäkra och överfyllda läger i Bangladesh. De flesta är kvinnor och barn och behoven är mycket stora då denna grupp i högre grad riskerar att utsättas för våld och övergrepp.

Många har flytt utan tillhörigheter och är i stort behov av mat, vatten, kläder och sjukvård. SOS Barnbyar har arbetat i Bangladesh sedan 1970-talet. Nu planerar vi att öppna fem barnvänliga platser där 300 flyktingbarn i åldern 3 – 8 år kan få en stund av lek och trygghet. Dessa barnvänliga platser kommer att spela en viktig roll för att barnen ska få hjälp att bearbeta sina trauman och känna sig säkra. För att förhindra undernäring kommer barn och ammande kvinnor få näringsriktig mat. Andra insatser omfattar hälsovård och utbildning.

Ditt stöd behövs – Swisha en gåva till 123 320 07 14. Tack!
Bidraget går till Katastroffonden så att vi snabbt kan göra akuta insatser där behovet är stort. Just nu går pengar till Rohingya-barnen och deras familjer.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-12-06

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här