Nyhet

Katastrofinsamling till Rohingya-barnen

Bara på ett par månader har hundratusentals människor tillhörande folkgruppen Rohingya tvingats fly från sina hem på grund av våld. De befinner sig nu under extremt svåra förhållanden i osäkra och överfyllda läger i Bangladesh. De flesta är kvinnor och barn och behoven är mycket stora då denna grupp i högre grad riskerar att utsättas för våld och övergrepp.

Många har flytt utan tillhörigheter och är i stort behov av mat, vatten, kläder och sjukvård. SOS Barnbyar har arbetat i Bangladesh sedan 1970-talet. Nu planerar vi att öppna fem barnvänliga platser där 300 flyktingbarn i åldern 3 – 8 år kan få en stund av lek och trygghet. Dessa barnvänliga platser kommer att spela en viktig roll för att barnen ska få hjälp att bearbeta sina trauman och känna sig säkra. För att förhindra undernäring kommer barn och ammande kvinnor få näringsriktig mat. Andra insatser omfattar hälsovård och utbildning.

Ditt stöd behövs – Swisha en gåva till 123 320 07 14. Tack!
Bidraget går till Katastroffonden så att vi snabbt kan göra akuta insatser där behovet är stort. Just nu går pengar till Rohingya-barnen och deras familjer.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-12-06

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här