Snart har Doris familj ett tryggt hem igen

Doris, hennes man och deras fyra barnbarn. Foto: Cornel van Heerde

Cyklonen Idai hade stora konsekvenser för hundratusentals människor i Malawi, Mocambique och Zimbabwe. Doris och hennes familj var några av de drabbade. Den kraftfulla stormen förstörde deras hus. Idag kämpar hon för att få ihop pengar för att reparera huset – och ge sina barnbarn en trygg miljö att växa upp i igen.  

Doris bor tillsammans med hennes man och deras fyra barnbarn, som de tar hand om då barnens föräldrar jobbar i en annan stad. De låg alla och sov den där tidiga morgonen i mars 2019 när de kraftfulla vindarna och det tunga regnet från cyklonen Idai träffade huset. Doris vaknade av en smäll från taket som rasade samman. Hon väckte snabbt de andra och sprang ut ur huset. Doris förlorade sina köksredskap, plädar, barnens skolböcker, sin säng och toaletten.

Kampen för att komma tillbaka efter stormen

Doris kämpar nu för att kunna reparera sitt hem. Varje dag hämtar hon vatten till sina grannar i hopp om att inom fem månader ha fått ihop tillräckligt med pengar för renoveringsprojektet. Dessutom får Doris familj stöd av SOS Barnbyar. De tillhör sedan tidigare vårt familjestärkande program.

Doris familj var bara en av alla de familjer som drabbades av cyklonen. Men med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Doris. Varmt tack för att du är Familjefadder!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.