SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Svenska LantChips: ”Man känner en stolthet att man jobbar här.”

För 25 år sedan började Svenska LantChips samarbeta med SOS Barnbyar – långt innan CSR ens blev ett begrepp. Grundarna till företaget hade ett fadderbarn och kände ett starkt engagemang till organisationen och det har genomsyrat hela företaget.

”När det kommer till de som har grundat bolaget, har de sett till att hela kulturen genomsyras av just tanken att ge tillbaka. Om det går bra för oss känns det naturligt att ge något tillbaka,” säger Joseph Bautista, Försäljnings- och marknadschef på Svenska LantChips.

Joseph Bautista anser att engagemanget visar både medarbetare och kunder vilken typ av företag Svenska LantChips är.

”Svenska LantChips är ett familjeägt bolag och man är väldigt familjeorienterad. Man gillar att SOS Barnbyars program är grundat på familjer och tycker att det är väldigt viktig del i samhället.”

 

Vi ser att våra pengar gör skillnad”

För några år sedan var han nere i Brovary, Ukraina, och besökte det program Svenska LantChips stödjer.

”Det kan vara svårt att förstå vilken skillnad man gör om man inte får se det själv. Jag har barn själv och jag tänkte hela tiden på dem. Det är svårt att rädda hela världen, men när man får träffa barnen och höra deras historia när man är där, ser man vilken skillnad vårt stöd gör. Det berörde mig djupt. Vi ser att våra pengar gör skillnad.”

Efter resan kom han tillbaka till kontoret och delade med sig av sina upplevelser till sina kollegor.

”När jag kom tillbaka höll jag en presentation om resan för mina kollegor och den togs emot väldigt bra. Man såg på kollegorna att de kände sig stolta. Man känner en stolthet att man jobbar här.”

Vill ditt företag också skapa engagemang bland era medarbetare? Kontakta oss här.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-05

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här