Artikel

Svenska LantChips: ”Man känner en stolthet att man jobbar här.”

För 25 år sedan började Svenska LantChips samarbeta med SOS Barnbyar – långt innan CSR ens blev ett begrepp. Grundarna till företaget hade ett fadderbarn och kände ett starkt engagemang till organisationen och det har genomsyrat hela företaget.

”När det kommer till de som har grundat bolaget, har de sett till att hela kulturen genomsyras av just tanken att ge tillbaka. Om det går bra för oss känns det naturligt att ge något tillbaka,” säger Joseph Bautista, Försäljnings- och marknadschef på Svenska LantChips.

Joseph Bautista anser att engagemanget visar både medarbetare och kunder vilken typ av företag Svenska LantChips är.

”Svenska LantChips är ett familjeägt bolag och man är väldigt familjeorienterad. Man gillar att SOS Barnbyars program är grundat på familjer och tycker att det är väldigt viktig del i samhället.”

Joseph Bautista, Svenska Lantchips
Joseph Bautista, Svenska Lantchips

Vi ser att våra pengar gör skillnad”

För några år sedan var han nere i Brovary, Ukraina, och besökte det program Svenska LantChips stödjer.

”Det kan vara svårt att förstå vilken skillnad man gör om man inte får se det själv. Jag har barn själv och jag tänkte hela tiden på dem. Det är svårt att rädda hela världen, men när man får träffa barnen och höra deras historia när man är där, ser man vilken skillnad vårt stöd gör. Det berörde mig djupt. Vi ser att våra pengar gör skillnad.”

Efter resan kom han tillbaka till kontoret och delade med sig av sina upplevelser till sina kollegor.

”När jag kom tillbaka höll jag en presentation om resan för mina kollegor och den togs emot väldigt bra. Man såg på kollegorna att de kände sig stolta. Man känner en stolthet att man jobbar här.”

Vill ditt företag också skapa engagemang bland era medarbetare? Kontakta oss här.

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-05

Liknande

Artikel

SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta

Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.

Läs mer här

Artikel

Söker finansiering: Flytande trädgårdar

Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta hållbar livsmedelstrygghet för familjer i utsatthet i översvämningsutsatta områdena i Sylhet, Bangladesh. 

Läs mer här

Nyhet

Letar ditt företag pålitliga sommarjobbare?

I våra ungdomsprogram i Stockholm och Göteborg finns många engagerade unga, som vill ta nästa steg i livet. Vi stöttar unga som lämnar samhällsvård och saknar kontaktnät.

Läs mer här