SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Svenska LantChips: ”Man känner en stolthet att man jobbar här.”

För 25 år sedan började Svenska LantChips samarbeta med SOS Barnbyar – långt innan CSR ens blev ett begrepp. Grundarna till företaget hade ett fadderbarn och kände ett starkt engagemang till organisationen och det har genomsyrat hela företaget.

”När det kommer till de som har grundat bolaget, har de sett till att hela kulturen genomsyras av just tanken att ge tillbaka. Om det går bra för oss känns det naturligt att ge något tillbaka,” säger Joseph Bautista, Försäljnings- och marknadschef på Svenska LantChips.

Joseph Bautista anser att engagemanget visar både medarbetare och kunder vilken typ av företag Svenska LantChips är.

”Svenska LantChips är ett familjeägt bolag och man är väldigt familjeorienterad. Man gillar att SOS Barnbyars program är grundat på familjer och tycker att det är väldigt viktig del i samhället.”

Joseph Bautista, Svenska Lantchips
Joseph Bautista, Svenska Lantchips

Vi ser att våra pengar gör skillnad”

För några år sedan var han nere i Brovary, Ukraina, och besökte det program Svenska LantChips stödjer.

”Det kan vara svårt att förstå vilken skillnad man gör om man inte får se det själv. Jag har barn själv och jag tänkte hela tiden på dem. Det är svårt att rädda hela världen, men när man får träffa barnen och höra deras historia när man är där, ser man vilken skillnad vårt stöd gör. Det berörde mig djupt. Vi ser att våra pengar gör skillnad.”

Efter resan kom han tillbaka till kontoret och delade med sig av sina upplevelser till sina kollegor.

”När jag kom tillbaka höll jag en presentation om resan för mina kollegor och den togs emot väldigt bra. Man såg på kollegorna att de kände sig stolta. Man känner en stolthet att man jobbar här.”

Vill ditt företag också skapa engagemang bland era medarbetare? Kontakta oss här.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-05

Liknande

Nyhet

Barns rätt till mental hälsa och utbildning i katastrofer

Den 7 juni deltog vi på lunchseminarium i riksdagen lett av Aylin Fazelian, riksdagsledamot (s), medlem av utbildningsutskottet. Inbjudna talare var Yasmine Sherif, Executive Director för FN:s fond för utbildning i katastrofområden (ECW/Education Cannot Wait), vår generalsekreterare Anna Ernestam och Peter Brune, generalsekreterare på War Child Sverige.

Läs mer här

Blogg

Sången alla unga borde få sjunga

Studentens lyckliga dar. För unga som vuxit upp i samhällsvård kan känslan vara en annan när de tvingas ut i vuxenlivet. Ta del av Anna Ernestams blogginlägg.

Läs mer här

Artikel

Sommartips från barnbyn

Sommartips från barnen i en av våra barnbyar i Laos.

Läs mer här