Svenska LantChips: ”Man känner en stolthet att man jobbar här.”
För 25 år sedan började Svenska LantChips samarbeta med SOS Barnbyar – långt innan CSR ens blev ett begrepp. Grundarna till företaget hade ett fadderbarn och kände ett starkt engagemang till organisationen och det har genomsyrat hela företaget.
”När det kommer till de som har grundat bolaget, har de sett till att hela kulturen genomsyras av just tanken att ge tillbaka. Om det går bra för oss känns det naturligt att ge något tillbaka,” säger Joseph Bautista, Försäljnings- och marknadschef på Svenska LantChips.
Joseph Bautista anser att engagemanget visar både medarbetare och kunder vilken typ av företag Svenska LantChips är.
”Svenska LantChips är ett familjeägt bolag och man är väldigt familjeorienterad. Man gillar att SOS Barnbyars program är grundat på familjer och tycker att det är väldigt viktig del i samhället.”
”Vi ser att våra pengar gör skillnad”
För några år sedan var han nere i Brovary, Ukraina, och besökte det program Svenska LantChips stödjer.
”Det kan vara svårt att förstå vilken skillnad man gör om man inte får se det själv. Jag har barn själv och jag tänkte hela tiden på dem. Det är svårt att rädda hela världen, men när man får träffa barnen och höra deras historia när man är där, ser man vilken skillnad vårt stöd gör. Det berörde mig djupt. Vi ser att våra pengar gör skillnad.”
Efter resan kom han tillbaka till kontoret och delade med sig av sina upplevelser till sina kollegor.
”När jag kom tillbaka höll jag en presentation om resan för mina kollegor och den togs emot väldigt bra. Man såg på kollegorna att de kände sig stolta. Man känner en stolthet att man jobbar här.”
Vill ditt företag också skapa engagemang bland era medarbetare? Kontakta oss här.
Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2019-09-05
Liknande
Artikel
Solpaneler som förändrar livet
I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.
Läs mer härArtikel
Klimatsmart odling leder till mindre fattigdom
Klimatförändringarna slår hårt mot de som lever i fattigdom i Moçambique. Skördarna, som hela familjer livnär sig på, misslyckas. Det leder till näringsbrist, svält och än mer fattigdom. För att stötta familjerna stöttar SOS Barnbyar jordbruksgrupper, där föräldrar lär sig att anpassa sin odling till klimatet och att odla på ett klimatsmart sätt. Fembarnsmamman Aissa är en av dem.
Läs mer härArtikel
Så skyddar skolungdomar miljön
I Moçambique är det regn när det ska vara varmt. Och när det är varmt är det varmare än någonsin. Skördarna dör och gamla sätt att odla fungerar inte längre. Familjer lider av undernäring och svår fattigdom. I SOS Barnbyars ungdomsklubbar i landet får skolungdomar kunskap om hållbar odling, som både är bättre för klimatet och ger större skördar.
Läs mer här