Barnbyar

I de fall då barnen av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina familjer, får de ett hem och en familj i någon av våra barnbyar runt om i världen. Här får också barn som förlorat sina föräldrar en trygg och kärleksfull uppväxt med föräldrar, syskon, vänner, samhörighet och gemenskap. De får leka, skratta och gå i skolan – något som varje barn har rätt till.

Vi arbetar alltid för att biologiska syskon ska få hålla ihop och växa upp tillsammans i barnbyn. Skolor, medicinkliniker, lekplatser och andra verksamheter som finns i anslutning till byn är öppna för alla barn i de områden där vi verkar.

Barnen bor tillsammans med sin mamma och sina syskon i barnbyn under hela uppväxten. Även efter att de flyttat hemifrån bevaras ofta kontakten med barnbyfamiljen, som ger dem fortsatt råd och stöd i livet.

Barnby

68 000 barn
fick under 2021 ett tryggt hem i en barnby eller
någon av våra andra alternativa omsorgsformer.

Alla barn har rätt till en familj

En familj i barnbyn består av mellan 7 och 12 barn som får en trygg tillvaro och uppväxt. För vi tror på att barn har rätt till rutiner i livet, mat på bestämda tider, en egen säng, en familj där de känner sig trygga och syskon som de kan busa med.

Läs om vilka som jobbar i barnbyarna