Så här kan SOS Barnbyar stötta ditt företags arbete med ESRS S3 (affected communities) inom EU:s/EFRAG:s nya direktiv CSRD.
EU-direktivet CSRD sätter nya standarder för företags arbete med hållbarhet och möjligheten att dokumentera sitt sociala ansvar. Det är ett initiativ som på allvar kommer att ge alla aspekter av den hållbara omställningen en rejäl skjuts framåt.
Tillsammans med oss kan ditt företag skapa positiva effekter och förbättra er hållbarhetsredovisning. Vi kan stötta er med det nya direktivet, framför allt S3 – påverkade samhällen.
Kontakta oss på [email protected].
Fyll i dina uppgifter och få guiden
Hur behandlar SOS Barnbyar mina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.
SOS Barnbyars nya guide ligger i framkant och precis det som företagen behöver för att kunna förstå vad samhällsengagemang egentligen är.
− Sophie Nachemson-Ekwall
Jag tänker att den här CSRD-guiden är precis vad jag och många i näringslivet har väntat på utan att riktigt veta om det.”
− Mattias Goldmann
Ett partnerskap med SOS Barnbyar kan stödja din CSRD-implementering genom vår kunskap om lokala geografiska områden, tematiska områden och lokala nätverk på de platser där vi är verksamma. Därför kan vi, med förbehåll för relevanta regioner och situationer, ge input till din värdekedjeanalys och dina krav på informationsgivning enligt ESRS.
”(SOS Barnbyar) har redan ett robust system på plats för att samla in data från deras projekt, vilket gör att företag enkelt kan få detaljerad information om hur våra bidrag används och deras påverkan. Det möjliggör rapporteringen av CSRD-datapunkter relaterade till socialt ansvarstagande.”
– Pär Svärdson, Apotea.
I årtionden har företag med produktion i Sydasien drivit på den ekonomiska tillväxten, men detta har ofta skett med osunda affärsmetoder och bristande hänsyn till miljö och barns rättigheter. EU:s direktiv om företagens hållbarhetsrapportering (CSRD) syftar till att belysa dessa kritiska aspekter av många företags värdekedjor och höja den sociala standarden i de berörda samhällena.
Bangladesh, som är en snabbt växande marknad för svenska företag – särskilt inom mode- och textilindustrin – är en av de största ekonomierna i Sydasien. Men 56 procent av alla barn lever i fattigdom och uppskattningsvis 4,7 miljoner barn tvingas arbeta för att försörja sig själva och sina familjer, främst inom jordbruks- och klädindustrin.
SOS Barnbyar i Bangladesh arbetar för att barn ska kunna gå kvar i skolan genom att stödja deras familjer att generera tillräckliga inkomster. Detta stöd omfattar yrkesutbildning, entreprenörskapsprogram och hjälp med att starta egna företag.
Ett exempel är vårt kvinnliga entreprenörskapsprojekt i Sylhet. Genom att erbjuda skräddarsydd yrkesutbildning för sömmerskor och tillhandahålla utrustning för att tillverka lokalt eftertraktade produkter som väskor, skapar vi nya möjligheter till ekonomiskt oberoende. Detta gör att kvinnorna inte bara kan uppfylla sina familjeåtaganden utan också kan utvecklas som entreprenörer på sina egna villkor. På så sätt stärker vi kvinnors ställning i samhället och bidrar till en mer inkluderande ekonomisk framtid. Syutbildningarna stärker inte bara familjernas ekonomiska ställning utan fungerar också som en plattform för att utbilda och diskutera utmaningar ur ett barnrättsperspektiv.
Vi är redo att utforska ett partnerskap som matchar era hållbarhetsmål. Ett partnerskap som höjer ert hållbarhetsarbete och har en betydande inverkan på utsatta samhällen, och som är meningsfullt för ledningen, medarbetarna, investerarna eller andra intressenter. Låt oss hjälpa ditt företag att omvandla engagemang till mätbara åtgärder och varaktig förändring.
För att diskutera denna möjlighet ytterligare, vänligen kontakta:
Caroline Kallenberg
Insamlingschef företag och filantropi
[email protected]
070 774 66 44