Vårt arbete i Gaza

Foto: Salah Hosny

Bomberna faller och barnen i Gaza är i akut behov av skydd och omsorg. Den humanitära situationen försämras snabbt. 

SOS Barnbyar finns på plats och stöttar barn och familjer med:

  • mat, vatten och andra förnödenheter
  • hygienkit
  • kontantstöd
  • elförsörjning
  • boende och omsorg till barn som separerats från sina familjer
  • evakuering till säkrare platser för familjer
  • psykologiskt stöd och traumahantering
  • utbildning
Läs vår senaste uppdatering här

Din gåva går till vår katastroffond som stöttar barn och familjer som drabbas av krig, konflikter och katastrofer. En gåva på minst 200 kr kan berättiga dig skattereduktion. Läs mer här.

SOS Barnbyar har funnits i Palestina sedan 60-talet och arbetar för att ge fler barn en trygg uppväxt genom våra barnbyar och familjestärkande program. 

I och med den pågående humanitära katastrofen i Gaza har vi skalat upp arbetet med katastrofinsatser som svarar mot både akuta humanitära behov men också långsiktiga behov.

SOS Barnbyar samarbetar med en partnerorganisation i Gaza för att kunna ta emot fler barn till vår barnby i Rafah. Samarbetet innebär att vi tar emot barn som är ensamkommande och separerade från sina föräldrar. De hjälper oss att identifiera de barn som behöver stöd.

Skriv under vår namninsamling

Artikel

Öppet brev till utrikesministern: Barnen i Gaza behöver skydd nu

I fredags, 15 december, skickade SOS Barnbyar ytterligare ett brev till regeringen om barnens situation i Gaza. Denna gång till utrikesminister Tobias Billström. Ta del av brevet.

Läs mer här

Nyhet

Debattinlägg: Biståndet bör riktas mot barnen

Väpnade konflikter pågår på många platser runt om i världen. Även om det är jobbigt och obehagligt behöver både allmänheten och Sveriges regering orka med att ta in att oskyldiga barn dör i konflikter varje dag, året runt, skriver Petra Nyberg, tillförordnad generalsekreterare på SOS Barnbyar.

Läs mer här

Nyhet

Stoppa den humanitära katastrofen i Gaza

SOS Barnbyar är bestörta över att en humanitär katastrof som hade kunnat förhindras utspelar sig i Gaza, medan världen tittar på.

Läs mer här

Nyhet

Följ vårt arbete i Palestina

Barn är oskyldiga i konflikter, men drabbas alltid hårdast. Vi står på barnens sida. Den humanitära situationen och säkerhetsläget fortsätter att försämras i Gaza och läget är akut. Människor är i desperat behov av mat, vatten, sjukvård och skydd. I både Israel och Palestina är barn i stort behov av psykologiskt stöd. Den här artikeln uppdateras löpande.

Läs mer här