Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

Ge en gåva till barn som behöver den som mest

Vill du ge en gåva till barn som behöver den som allra mest? Genom att skänka pengar till de barn som har förlorat eller riskerar att förlora sina föräldrars omsorg, hjälper du de de mest utsatta barnen i världen. Stöd oss och vårt långsiktiga arbete genom att ge en gåva som gör skillnad.

Du väljer själv hur mycket eller lite du har möjlighet att ge – vi lovar att det gör skillnad.

Ge bort lite tjat – julens finaste gåva

Att få växa upp med en vuxen som tjatar om läxor och läggtider, som kramar och tröstar, borde vara en självklarhet för alla barn. Men 1 av 10 barn riskerar idag att växa upp ensamt, utan en förälders omsorg. Här kommer ett julklappstips som gör skillnad för de barnen.

Genom att köpa en julklapp i vår julshop kan du nämligen ge fler barn en trygg uppväxt med en vuxen som finns där varje dag, med lite tjat och mängder av kärlek. Du får ett fint digitalt bevis att ge bort och du kan även beställa ett tryckt gåvobevis att lägga under granen.

Köp din julklapp här

Ge bort en gåva i present

Observera att till och med den 27:e december kan du endast ge bort lite tjat i vår gåvoshop.

Vill du ge bort en gåva i present går det självklart också bra. Då kan du istället köpa ett fint gåvobevis i vår gåvoshop. Där kan du välja en gåva som bidrar till bland annat ökad utbildning, familjestöd, barnomsorg eller hälsa och sjukvård. På så sätt kan du ge bort en gåva i present som verkligen berör.

Ge bort en gåva i present

Vilken organisation ska man skänka pengar till?

Det kan vara svårt att veta vilken organisation som är bäst att skänka pengar till. Det beror självklart på vilken fråga ditt hjärta slår lite extra för, men hur organisationerna tar hand om dina pengar och att det sker på ett ansvarsfullt sätt är också väldigt viktigt. Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, är en branschorganisation som arbetar för tryggt givande. De har över 150 medlemsorganisationer och SOS Barnbyar är en av dem.

Vi på SOS Barnbyar strävar alltid efter att hålla våra administrativa insamlingskostnader nere. Det är våra faddrars regelbundna givande som gör det långsiktiga arbetet möjligt och målet är att en så stor del som möjligt av de insamlade medlen ska gå till arbetet med barn som lever i utsatthet.
Under 2017 låg insamlings- och administrationskostnaderna på 14,1 procent och 88,1 procent kunde användas till organisationens livsviktiga och långsiktiga arbete runt om i världen (2 procent av reserverade medel från tidigare år har utbetalats).

SOS Barnbyar Sverige är ansluten till den ideella föreningen Svensk insamlingskontroll, som regelbundet granskar verksamheten och garanterar att alla insamlade medel används på ett korrekt sätt.
90-kontot är vår garantistämpel. Det är en trygghet för dig som givare och en försäkring om att insamlings- och administrationskostnaderna aldrig överstiger 25 procent. SOS Barnbyar strävar alltid efter att hålla kostnaderna för dessa ändamål nere, och de ligger årligen långt under den angivna gränsen.

Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, är en branschorganisation som arbetar för tryggt givande. Våra drygt 150 medlemmar representerar en bredd av ideella organisationer med olika ändamål, av olika storlek och på olika platser i landet. Gemensamt är viljan att bidra till en bättre värld och tillsammans samlade de in 8,7 miljarder kronor (2017) från allmänheten, företag och organisationer.

Läs mer om hur vi tar ansvar för dina pengar