Företagets julgåva


Till kunder & anställda

 

 

Akellius Foundation dubblar alla gåvor till utbildning i december.

Julinsamling för Ukrainas framtid

Över 3 miljoner ukrainska barn är berövade tillgången till utbildning, och har därmed fråntagits en grundläggande rättighet. Konsekvenserna riskerar att bli stora, både för barnen och samhället i stort.

Idag är över 1000 skolor i Ukraina sönderbombade och SOS Barnbyar arbetar på plats för att säkerställa trygga klassrum och utbildning för dom barn som inte har en skola att gå tillbaka till efter jullovet.

Ge företagets julgåva och var med och bidra till att få tillbaka Ukrainas barn till skolan.

Alla gåvor till utbildning för barn i Ukraina betalas i december dubbleras av Akelius Foundation. Välj faktura så kommer er gåva göra dubbelt så stor skillnad!

Vill ni ge en skattefri julgåva till era anställda?

Beloppet för skattefria julgåvor är 500 kronor inklusive moms per anställd eller kund. Ta reda på mer på Skatteverkets hemsida.

Ge företagets julgåva

Julbonus! Partnerskap för ert företag hela 2024

När ni ger 50 000 kronor eller mer under julkampanjen blir ni vänföretag till vårt arbete i Ukraina för hela 2024.

Det innebär att ni får:

  • Löpande återkoppling om hur er gåva gör skillnad.
  • Inbjudan till givande nätverksträffar.
  • Digitalt material med banners och logotyp för användande under hela året.
  • Möjlighet att få en presentation hos er av vårt arbete.
  • Erbjudande om att synas på vår hemsida.

 

Dessutom kommer vi att uppmärksamma alla våra vänföretag i en stor annons i Dagens Industri i slutet av januari. Tillsammans ger vi Ukrainas barn en möjlighet till en bättre framtid.

Ge 1 000 kr – få konstböcker från Akelius Foundation!

Konstbok från Akelius Foundation.

Utöver att Akelius Foundation generöst dubblar alla gåvor till utbildning under hela december erbjuder de även konstböcker till alla företag som ger en gåva från 1 000 kr.

Vi hör av oss till de företag som erbjudandet är aktuellt för under januari. Boken är framtagen och bekostas av Akelius Foundation.

Artikel

Sofiya vill springa igen

Tioåriga Sofiya har en dröm: − Jag vill springa igen! Sofiya kommer ursprungligen från en region i östra Ukraina. Hon går i femte klass i grundskolan som hon läser online. På frågan om hon gillar skolan ger hon ifrån sig ett listigt flin, rynkar på näsan och säger: − Jag är inget stort fan av skolan.

Läs mer här

Artikel

”Min skola finns inte mer”

Sedan Sashas skola utplånades av en bomb får han online-utbildning några halvdagar i veckan, och av SOS Barnbyar har han fått stöd att återvända till ett liv med lek och lärande. Men han vet inte när han någonsin får se ett klassrum igen.

Läs mer här

Artikel

Trots tuffa arbetsförhållanden når de många

Att tvingas fly ner i skyddsrum i källare är nu en del av vardagen för många av våra medarbetare i Ukraina som gör en enorm insats för att stötta de som drabbats av kriget. Mer än 100 000 barn, ungdomar och deras familjer har fått stöd genom SOS Barnbyar under första halvan av 2023. 

Läs mer här

Artikel

Vi kommer att stanna kvar i Ukraina 

Inför årsdagen av kriget i Ukraina 24 februari sammanfattar Serhii Lukashov, SOS Barnbyars nationella chef i Ukraina, arbetet under året som gått. 

Läs mer här

SOS Barnbyar har funnits i Ukraina i 20 år

Från att endast ha haft verksamhet i ett fåtal av Ukrainas regioner föregående år, har SOS Barnbyar i Ukraina utökat verksamheten med 15 nya regioner. Nu når vi ut till i 70 % av Ukrainas regioner både genom egna insatser och i samarbete med lokala partnerorganisationer.

Kontakta oss

För frågor kring julgåvor från företag eller partnersamarbeten är ni varmt välkomna att kontakta Caroline Kallenberg, på [email protected] eller 070 774 66 44.

Frågor om fakturering för julgåvor? Kontakta oss på [email protected] eller 08 545 832 04.

Filantrop eller stiftelse? Kontakta Alexandra Byröd på [email protected] eller 070 145 30 44.

Läs om vad ett samarbete kan ge

Frågor & svar

Vad finns det för regler för gåvor från företag?

Att låta företagets julgåva till anställda och kunder gå till välgörenhet blir allt vanligare. Beloppet för skattefria julgåvor är 500 kronor inklusive moms per anställd eller kund. Läs mer om de regler som finns att förhålla sig till här på Skatteverkets hemsida.

Vilken effekt har en gåva?

Läs om effekterna av vårt arbete i vår senaste effektrapport. Den hittar du här.

Vad baserar ni era kostnadsexempel på?

Kostnadsexemplen i årets julinsamling är baserade på verkliga kostnader från SOS Barnbyars program i Ukraina. Er julgåva riktas till Ukraina och insatser som genomförs för att säkra Ukrainas barns rätt till utbildning.

Hur kan alla julgåvor dubblas?

Akelius Foundation har fattat ett beslut att de dubblar alla gåvor till SOS Barnbyar under december månad som går till utbildning. Alla gåvor som ges till årets julkampanj kommer därför att dubbleras.