Marcia övergavs på sjukhuset

Foto: Jakob Fuhr

Marcia föddes i Jimma, Etiopien innan hennes mamma snabbt rymde och övergav sin nyfödda dotter på sjukhuset. Idag är Marcia med i ett av SOS Barnbyars program och bor med sin nya mamma Evelin. Där får hon en trygg och kärleksfull uppväxt. ”Hon är så smart. Jag vill att min dotter ska få en bra utbildning så att hon kan bli självförsörjande och självständig”, säger Evelin.

Men Marcia är inte ensam och behovet är enormt. I Jimma överges barn flera gånger om dagen, då ogifta mammor, som många fortfarande är barn själva, är tvungna att överge sina barn på grund av kulturell tabu. “Bebisar överges på sjukhus. De lämnas på polisstationer. De lämnas i diken. De lämnas även utanför SOS Barnbyars grindar,” berättar Ebisa Jaleta, SOS Barnbyar Etiopien. Miljontals barn i världen löper stor risk att överges och hamna på gatan eller i trafficking. Det vill vi förändra – vill du?

Hylla en mamma du tycker om till förmån för alla barn som inte har någon! Ge bort ett gåvobevis på mors dag och ge en mamma till alla. Du får ett fint gåvobevis att dela med nära och kära. Ge din gåva innan måndag 20 maj för att få ett tryckt gåvobevis hemskickat till dig.