Till minne av Max

Max Eriksson var en pojke från Härnösand, som älskade fotboll. Hans stora dröm var att bli fotbollsproffs i Brasilien precis som hans stora idol, fotbollsspelaren Romario, och Max bar stolt hans matchtröja. En dag i november 1995 tog Max liv slut, alldeles för tidigt. En hästspark tog så olyckligt att Max liv inte gick att rädda.

Max var en mycket glad och omtyckt pojke, som var nummer tre i syskonskaran, lillebror till Kalle och Maja. Kalle avled 1985 under en hjärtoperation när han var 18 månader gammal. Max hade även två småsystrar, Julia och till sist Nora, som föddes efter Max död.

Till minne av Max har hans föräldrar Sara och Tomas öppnat en fond, Max Minne, som samarbetar med SOS Barnbyar. Fonden samlar varje år in bidrag i Max hemtrakter Härnösand och Sundsvall, där många känner till Max Minne och donerar pengar via sina testamenten, högtidsgåvor, lotterier, basarer och andra insamlingar.

Max Minne har för avsikt att fortsätta stödja SOS Barnbyar i arbetet att ge utsatta barn en trygg uppväxt. Barn som annars haft en mycket liten chans i livet. Tack vare Max får nu dessa barn en ljusare framtid, vilket gör att Max andra stora dröm har gått i uppfyllelse – att hjälpa barn som har det svårt.

Bidragen som kommit in till Max Minne har gått till:

– En fotbollsplan i Vietnam i barnbyn Quy Nhon
– Katastrofen i Filippinerna 2013
– Fotbollsplaner och lekplatser i anslutning till SOS Barnbyar i Sydamerika och Ryssland.

Vill du veta mer om Max och hans fond kan du kontakta hans föräldrar på e-postadress [email protected].

Till minne av Max

Max Minne har samlat in över en miljon kronor och gör enorm skillnad för barn i utsatthet runtom i världen. Tack vare er får fler barn spela fotboll och en trygg barndom.

Det ska ni vara stolta över.

Ge en gåva via Swish

För att ge en gåva till minne av Max via Swish skickar du valfri summa till 9002296

1. Öppna applikationen Swish i din telefon och klicka på Betala
2. Skriv in SOS Barnbyars nr 9002296
3. Ange det belopp du vill bidra med och skriv Max Minne i meddelande
4. Klicka på Betala och genomför betalning med MobilBankID

Du kan även ge ett bidrag via
Plusgiro: 900229-6
Bankgiro: 900-2031

Glöm inte att märka upp ditt bidrag med ”Max Minne”!

Logga Swish