Nu har familjen allt de behöver


Carmen och hennes familj har fått de verktyg de behöver för att kunna ta hand om sina barn. Foto: SOS Arkiv

SOS Barnbyar i Guatemala, Santa Cruz stödjer utsatta familjer så att de kan komma på fötter, och ger föräldrar som lever i fattigdom möjlighet att ta hand om sina barn. En av de som fått stöd är Carmen och hennes familj.

“Innan SOS Barnbyar kom in i vårt liv hade vi det väldigt svårt ekonomiskt. Jag hade inget arbete, och vi bodde i ett litet hus som var byggt av träplankor. Min man var sjuk, han drack och hade förlorat sitt jobb. Det stöd vi fick från SOS Barnbyar, bland annat i form av matpaket, hjälpte oss mycket. När alla pengar inte behövde gå till mat, kunde vi istället lägga lite på att bygga upp huset. Vi har också fått vara med på olika aktiviteter och utbildningar som SOS Barnbyar har anordnat. Idag har min man har slutat dricka, han är omtänksam och jobbar hårt. Jag själv har också fått jobb, och mina barn går i skolan. Nu har vi allt vi behöver.”

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Carmens. Som månadsgivare bestämmer du själv hur mycket du vill ge, och du kan när som helst justera beloppet. Varmt tack för att du är Familjefadder!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.