Artikel

Systrarnas starka syskonband

kvinnor barn ler tillsammans med hundar
Efter många år separerade är de nu äntligen återförenade.

Diana och hennes storasyster Veronica från Bolivia bor tillsammans och har varandra i vått och torrt. Men så har det inte alltid varit.

När Diana var mycket liten flyttade hela familjen till en större stad för att få det bättre. Men ekonomin och föräldrarnas relation utmanade ständigt. Efter en kort tid beslutade sig mamman för att bryta upp. Med sig tog hon lilla Diana. Veronica, som var flera år äldre, lämnades kvar hos en vän till familjen. Efter den dagen dröjde det mycket länge innan systrarna skulle se varandra igen.

Dianas tid hos mamman var inte lätt. Till slut kopplades sociala myndigheter in och såg till att Diana kunde flytta in i ett familjehem i barnbyn i närheten i stället. Då var hon fyra år gammal.

Åren gick och storasystern Veronica bildade så småningom en egen familj. Men hon glömde aldrig sin lillasyster.

En dag ringde det till Diana i barnbyn. Det var Veronica som hade hört av sig och ville att Diana skulle flytta hem till henne! Efter en lyckad återföreningsprocess är nu systrarna tillsammans igen.

En kvinna står vid ett bord med tre flickor och de skrattar
Diana, i gul tröja, är glad över att systrarna återförenats efter många år ifrån varandra.

Bandet mellan systrarna är speciellt och har klarat de svåraste utmaningarna. I det här fallet var det kärleken mellan systrarna som förde dem samman igen efter flera år separerade. Uttrycket ”starkare tillsammans” stämmer verkligen för de här systrarna.

Foto: Monica Garcia

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-08-15

Liknande

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här

Artikel

Stor skillnad mellan barnby och barnhem – här får du veta hur

Vad är skillnaden mellan en barnby och barnhem – egentligen? Vi förklarar.

Läs mer här

Artikel

Läxläsningen är det finaste

SOS-föräldrarna i en av våra barnbyar i Moçambique välkomnar oss med dans och sång när vi besöker dem. De arbetar med barn som levt i utsatthet, och deras trygghet och värme är precis vad barnen behöver.

Läs mer här