Artikel

Vårt katastrofarbete

smutsiga gosedjur framför en sönderbombad byggnad

SOS Barnbyar verkar i närmare 140 länder världen över vilket gör att vi är på plats före, under och efter något allvarligt sker.

Genom våra insatser – och att vi har många lokala partners och bred lokal förankring – stärker vi samhällen och dess invånare från grunden. Det gör dem stadigare när en katastrof eller krig väl inträffar och bidrar till att humanitärt stöd snabbt kan nå ut.

Exempel på vad vi gör: 

  • Vi tar hand om barn som plötsligt står ensamma med särskilt fokus på skydd och säkerhet; en viktig aspekt när samhällen omskakats och barn är som mest utsatta.
  • Vi upprättar barnvänliga platser med tillgång till bland annat psykosocialt stöd och olika utvecklings- och utbildningsinsatser.
  • Vi återförenar familjer som separerats.
  • Vi distribuerar mat, medicin och andra förnödenheter, ofta i samverkan med lokala partners.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2024-03-14

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här