Artikel

Vårt katastrofarbete

smutsiga gosedjur framför en sönderbombad byggnad

SOS Barnbyar verkar i närmare 140 länder världen över vilket gör att vi är på plats före, under och efter något allvarligt sker.

Genom våra insatser – och att vi har många lokala partners och bred lokal förankring – stärker vi samhällen och dess invånare från grunden. Det gör dem stadigare när en katastrof eller krig väl inträffar och bidrar till att humanitärt stöd snabbt kan nå ut.

Exempel på vad vi gör: 

  • Vi tar hand om barn som plötsligt står ensamma med särskilt fokus på skydd och säkerhet; en viktig aspekt när samhällen omskakats och barn är som mest utsatta.
  • Vi upprättar barnvänliga platser med tillgång till bland annat psykosocialt stöd och olika utvecklings- och utbildningsinsatser.
  • Vi återförenar familjer som separerats.
  • Vi distribuerar mat, medicin och andra förnödenheter, ofta i samverkan med lokala partners.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2024-03-14

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

"Barnen visste att när vi säger: 'Det är dags att gå!' då är det dags att gå."

Nyligen evakuerade vi 68 barn, samt 11 medarbetare och deras familjer, från barnbyn i Rafah, Gaza. I den här intervjun berättar Samy Ajjour, programchef för SOS Barnbyar i Rafah, om evakueringen och hur det går för barnen sedan de anlände i Betlehem.

Läs mer här

Nyhet

Barn har evakuerats från Rafah

Totalt 68 barn och 11 anställda och deras familjer har evakuerats från vår barnby i Rafah, Gaza. Vi har arbetat genom diplomatiska kanaler med alla relevanta myndigheter för att föra barnen och de vuxna till Betlehem på Västbanken, där de säkert anlände den 11 mars.

Läs mer här