Barn ska få vara barn

Stöd vårt arbete för
Barnsliga Rättigheter.

Sommarens mest meningsfulla present

Skolavslutning och sommarens festligheter närmar sig. Köp ett gåvobevis att ge bort i sommarpresent till förskolepedagogen, läraren, tränaren eller studenten här i vår gåvoshop.

Men din gåva kan vi stötta fler barn och familjer i utsatthet.

Gå till gåvoshopen
Gåvokort i kuvert med illustrationer.
Foto: Illustrationer av Mika Hyvönen

Fler sätt att bidra

Förutom att bli fadder eller ge en engångsgåva finns det många fler sätt att stötta vårt arbete. Vad du än väljer så är du med och gör skillnad.

Aktuellt just nu

Nyhet

Barn har flyttats från barnbyn i Rafah

Den 28 maj påbörjade vi en akut omplacering av barn och vuxna från barnbyn i Rafah på grund av en dramatiskt ökad säkerhetsrisk. Alla barn som bodde i Rafah anlände oskadda till en alternativ plats i centrala Gaza.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Klimatkrisen drabbar familjer i Brasilien och Kenya

Extremväder påverkar familjer från Brasilien till Kenya. De kraftiga regnen och översvämningarna i södra Brasilien, liksom i Östafrika, är färska exempel på hur klimatkrisen bidrar till extremt väder, tvingar familjer att fly från sina hem och förstör människors försörjningsmöjligheter.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

En av världens största barnrättsorganisationer

Med din gåva eller ditt fadderskap stöttar du SOS Barnbyars långsiktiga arbete över hela världen. Vi driver barnbyar, medicinkliniker, utbildningsinsatser och familjestärkande program i över 130 länder runt om i världen. Ett arbete som gör att fler barn kan växa upp till trygga vuxna.

Världskarta.
98%

av de som vuxit upp i en SOS-familj, och i sin tur fått egna barn, är idag trygga föräldrar som ger sina barn en trygg uppväxt.