Sommarens mest meningsfulla present

I vår gåvoshop hittar du gåvobevis att ge bort i sommarpresent. Men din gåva kan vi stötta fler barn och familjer i utsatthet.

Gå till gåvoshopen
Gåvokort i kuvert med illustrationer.
Foto: Illustrationer av Mika Hyvönen

Fler sätt att bidra

Förutom att bli fadder eller ge en engångsgåva finns det många fler sätt att stötta vårt arbete. Vad du än väljer så är du med och gör skillnad.

Aktuellt just nu

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här

Nyhet

SOS Barnbyar i Almedalen om rätten till en trygg uppväxt

SOS Barnbyar finns på plats och kommer såväl arrangera som delta i ett antal seminarier under årets Almedalsvecka. Seminarierna handlar om unga som lämnar samhällsvård i Sverige, rätten till trygg uppväxt samt samarbetet mellan det offentliga, civilsamhället och näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

En av världens största barnrättsorganisationer

Med din gåva eller ditt fadderskap stöttar du SOS Barnbyars långsiktiga arbete över hela världen. Vi driver barnbyar, medicinkliniker, utbildningsinsatser och familjestärkande program i över 130 länder runt om i världen. Ett arbete som gör att fler barn kan växa upp till trygga vuxna.

Världskarta.
98%

av de som vuxit upp i en SOS-familj, och i sin tur fått egna barn, är idag trygga föräldrar som ger sina barn en trygg uppväxt.