SOS Barnbyar Logo Orange

Stå upp för de
Barnsliga Rättigheterna

Ge en gåva
Bli fadder

101 Barnsliga Rättigheter

Vi tar det barnsliga på allvar för att kasta ljus på barnens behov. Därför har vi tagit fram Barnsliga Rättigheter som ska påminna vuxenvärlden om att barn har rätt till en trygg barndom.

Vår bok ”101 Barnsliga Rättigheter” innehåller lekfulla illustrationer och texter på barnens nivå och beskriver vad som kan hända när barn får vara just barn.

Köp boken här

Gör skillnad som fadder

Som fadder bidrar du till att fler barn får sina Barnsliga Rättigheter uppfyllda. Att de får en trygg uppväxt där det barnsliga får möjlighet att ta plats. Och att de i sin tur kan ge en trygg barndom till sina barn. På så sätt gör du som fadder skillnad för hela samhällen – långsiktigt.

Som fadder följer du antingen en hel barnby, ett specifikt barn eller så stöttar du just de barn som behöver det allra mest just då. Du får självklart löpande information om hur ditt stöd används.

Läs mer om fadderskap

6 av 10 kommuner brister i stödet till ungdomar

Många kommuner brister i stödet till samhällsvårdade unga i övergången till vuxenlivet. Det stöd som barn och unga kan räkna med är för slumpmässigt och beror i allt för hög grad på tur.

Ta mig till rapporten

Vi skyddar barn i krig och katastrofer

Mitt i kriser finns barnen och drabbas. SOS Barnbyar finns på plats innan, under och efter att behovet är ett faktum. Vår närvaro och samarbete med lokala myndigheter i närmre 140 länder runt om i världen gör att vi snabbt kan samordna riktade insatser för att ge stöd åt barn och familjer.

Vill du bidra till vårt katastrofarbete kan du swisha direkt till 123 320 07 14 eller ge en gåva här.

Fler sätt att säkra barns framtid

Förutom att stötta oss som fadder eller med en engångsgåva kan du också bidra till vårt arbete genom att till exempel starta en egen insamling eller handla i vår gåvoshop. Vad du än väljer så är du med och gör skillnad. 

90%

Bryter fattigdomsspiralen

90% av de som tidigare varit med i våra program ger sina egna barn en trygg uppväxt, tack vare att de själva vuxit upp i en trygg miljö. Vi gör skillnad i generationer framåt.

80%

Möjliggör självförsörjning

80% av de som tidigare varit med i våra program har utbildat sig och skapat förutsättningar för ett stabilt arbetsliv.

90%

Säkrar basbehoven

90% av de som tidigare varit med i våra program har som vuxna ett eget hem, mat på bordet och lever idag ett bra liv.

Här arbetar vi

Som fadder stöttar du vårt långsiktiga arbete över hela världen. Vi driver barnbyar, skolor, medicinkliniker och familjestärkande program i närmre 140 länder runt om i världen. Ett arbete som gör att fler barn kan växa upp till trygga vuxna.

Nyheter