Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Foto: SOS Barnbyar Brasilien

För att vara på den säkra sidan evakuerades barnen, ungdomarna och personalen tidigt på morgonen den 4 maj. Dagen efter var barnbyn översvämmad. Just nu arbetar vi outtröttligt för att stötta barn och familjer som drabbats.

− Det är en stor utmaning. Hela delstaten är helt kollapsad. Tjänsterna har kollapsat. Vi är fortfarande i räddningsfasen och risken är fortfarande stor, eftersom det väntas kraftiga regn i regionen de närmaste dagarna, vilket innebär att det kommer att ta lång tid för vattnet att sjunka undan, säger Alberto Guimarães, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Brasilien.

Uppgifter från civilförsvaret visar att miljökatastrofen i Rio Grande do Sul redan har drabbat mer än 204 000 personer och påverkat mer än 1,1 miljoner personer i 385 städer.

Dela inlägget

Publicerad: 2024-05-13

Liknande

Artikel

Poesin gav Nour livet tillbaka

För många barn stannar livet när kriget startar. När Nour evakuerades från barnbyn i Rafah, Gaza, till Betlehem hade hon inte kunnat gå i skolan på åtta månader. Hon var 15 år, kraftigt påverkad av kriget, ett blygt barn som saknade självförtroende och inte alls mådde bra. Under sommarskolan hittade hon orden, och med stöd från SOS Barnbyar en väg tillbaka till livet.

Läs mer här

Nyhet

50 barn har dött i attackerna i Libanon

Över 500 personer, varav 50 barn, har dött i attackerna i Libanon. Tusentals människor har tvingats fly och är i akut behov av skydd och omsorg. Många söker skydd i skolor, kyrkor och moskéer.

Läs mer här

Nyhet

Barn tvingas lämna sina hem efter översvämningen i Nigeria

En dammkollaps i Borno, Nigeria, har lett till en förödande översvämning. Minst 30 personer har omkommit, tusentals hem har förstörts och miljontals människor har tvingats fly.

Läs mer här