Nyhet

Avsnitt 2 av SOS Barnbyars podcast

I andra avsnittet av SOS Barnbyars podcast träffar generalsekreterare Anna Ernestam vår verksamhetschef för Ungdomscenter i Göteborg Zainab Hussaini.

”Det finns så mycket positivt att berätta”, säger Zainab Hussaini.

Zainab Hussaini, verksamhetsledare på SOS Barnbyars ungdomscenter i Göteborg berättar om vårt arbete med unga i Sverige. Foto: Mattias Barsk

I podden berättar hon bland annat om tidigare arbeten hon haft men också om verksamheten i Göteborg och Stockholm.

Det handlar bland annat om de flyktingungdomar som kom för runt fem år sedan och nu har familjemedlemmar som kommit som anhöriga till Sverige, där ungdomarna som kom först får bära en stor del av ansvaret i familjen.

”De kommer hem och somnar på soffan av utmattning för de har så stort ansvar under dagen.” berättar Zainab Hussaini.



Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-02

Liknande

Artikel

Wilmas väg ut ur sorgen

Läs hur det livsavgörande mötet gav Wilma styrkan tillbaka efter den tunga tiden då hon förlorade sin förstfödda och blivit änka – två gånger.

Läs mer här

Artikel

Ibrahim, 7 månader, förlorade båda sina föräldrar

Ibrahim var bara sju månader när han förlorade båda sina föräldrar i jordbävningen. Han stod då helt ensam. Grannarna gjorde sitt bästa för att ta hand om honom, men eftersom katastrofen även raserat deras tillvaro, blev det för svårt.

Läs mer här

Nyhet

Libanon: Vi evakuerar barnen

Vi har evakuerat 36 barn i vår omsorg i Libanon, tio vårdnadshavare samt fyra medarbetare och deras familjer med anledning av spänningarna i Mellanöstern. Den evakuerade barnbyn ligger i en röd zon på grund av sin närhet till potentiella militära mål.

Läs mer här