Artikel

Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!

Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.

Foto: Iben Stjerne Christensen

 

Ingredienser:

  • 3-4 kycklingfiléer
  • Olja till stekning
  • 2 gula lökar
  • 250 gr körsbärstomater
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk chilipulver
  • Salt och peppar
  • Tillbehör: Basmatiris

 

Gör så här:

  1. Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
  2. Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
  3. Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
  4. Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
  5. Koka riset.
  6. Tillsätt kycklingen och koka upp.
  7. Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.

Dela inlägget

Publicerad: 2021-02-05

Liknande

Artikel

Fylld aubergine och zucchini

En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.

Läs mer här

Artikel

Papa rellena – peruanska kroppkakor

I barnbyn Callao i Peru lagar SOS-mamma Paulina den friterade potatisrätten papa rellena till sina barn – ungefär som en peruansk variant av kroppkakor.

Läs mer här

Artikel

Mantecados – spröda kanelkakor till jul

Barnsligt enkla och goda är de här kaneldoftande kakorna som ofta bakas till jul i Spanien. Vårt recept kommer från en SOS-familj i Marocko.  

Läs mer här