Nyhet

Avsnitt 2 av SOS Barnbyars podcast

I andra avsnittet av SOS Barnbyars podcast träffar generalsekreterare Anna Ernestam vår verksamhetschef för Ungdomscenter i Göteborg Zainab Hussaini.

”Det finns så mycket positivt att berätta”, säger Zainab Hussaini.

Zainab Hussaini, verksamhetsledare på SOS Barnbyars ungdomscenter i Göteborg berättar om vårt arbete med unga i Sverige. Foto: Mattias Barsk

I podden berättar hon bland annat om tidigare arbeten hon haft men också om verksamheten i Göteborg och Stockholm.

Det handlar bland annat om de flyktingungdomar som kom för runt fem år sedan och nu har familjemedlemmar som kommit som anhöriga till Sverige, där ungdomarna som kom först får bära en stor del av ansvaret i familjen.

”De kommer hem och somnar på soffan av utmattning för de har så stort ansvar under dagen.” berättar Zainab Hussaini.Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-02

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här