Nyhet

Avsnitt 2 av SOS Barnbyars podcast

I andra avsnittet av SOS Barnbyars podcast träffar generalsekreterare Anna Ernestam vår verksamhetschef för Ungdomscenter i Göteborg Zainab Hussaini.

”Det finns så mycket positivt att berätta”, säger Zainab Hussaini.

Zainab Hussaini, verksamhetsledare på SOS Barnbyars ungdomscenter i Göteborg berättar om vårt arbete med unga i Sverige. Foto: Mattias Barsk

I podden berättar hon bland annat om tidigare arbeten hon haft men också om verksamheten i Göteborg och Stockholm.

Det handlar bland annat om de flyktingungdomar som kom för runt fem år sedan och nu har familjemedlemmar som kommit som anhöriga till Sverige, där ungdomarna som kom först får bära en stor del av ansvaret i familjen.

”De kommer hem och somnar på soffan av utmattning för de har så stort ansvar under dagen.” berättar Zainab Hussaini.Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-02

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här