SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Doris drömmer om ett nytt hem

MALAWI Det var en natt i mars 2019 som Doris vaknade av ett högt ljud. Det var cyklonen Idai som träffat Doris Ntagos hus där hon bodde med sin make och fyra barnbarn. Alla låg i sina sängar och sov. Doris väckte familjen direkt och alla sprang ut. Huset raserades i cyklonen och Doris förlorade också all köksutrustning, filtar, barnböcker och sängar.

Doris med sitt yngsta barnbarn i famnen.

Cyklonen Idai drabbade över 800 000 människor och gjorde mer än 19 000 familjer i Malawi bostadslösa. Den kraftiga stormen drabbade även tusentals familjer när den drog in över Moçambique och Zimbabwe.

Tack vare stöd från SOS Barnbyars familjestärkande program har barnen det bra hos sin mormor och morfar.

Kämpar för sin dröm

Doris dröm är nu att nu bygga upp sitt hus igen. Varje dag hämtar hon vatten till sina grannar mot betalning för att samla ihop tillräckligt med pengar för att kunna skapa sig ett nytt hem.

Även Doris barnbarn längtar till att huset är uppbyggt igen.
Doris tar hand om sina barnbarn eftersom hennes egna biologiska barn arbetar långt hemifrån och inte har möjlighet att ta hand om dem själva.

Doris är med i SOS Barnbyars familjestärkande program. Programmet är anpassat efter varje familjs unika behov och stärker familjer så att barnen kan gå i skola, de vuxna kan skapa sig en egen försörjning och att hela familjen mår bra. För varje dag som går kommer familjen närmare drömmen om ett nytt hem tack vare Doris engagemang, envishet och styrka – och stödet från SOS Barnbyar.

FOTO: Cornel van Heerden

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-24

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här