Nyhet

Familjer evakuerade efter cyklon i Moçambique

SOS Barnbyar Moçambique rapporterar att alla barn och personal i byn i Inhambane är oskadda och säkra efter att den kraftiga tropiska cyklonen Dineo dragit över landets södra kustprovinser i förra veckan.

Cyklonen Dineo orsakade omfattande skador när den passerade genom provinserna Inhambane och Gaza i Moçambique. Nästan samtliga 15 byggnader i SOS barnby Inhambane skadades av regnet och de kraftiga vindarna. Ovädret har också påverkat familjer som SOS Barnbyar stödjer i Inhambane och i omgivningarna kring staden.

Simao Chatepa, programchef för SOS Barnbyar i Moçambique, bekräftar per telefon att inga barn eller personal i barnbyn har skadats av stormen.

Barnen i den drabbade barnbyn har fått flytta till andra barnbyar och bostäder i närliggande samhällen. Över 70 av barnen har fått flytta till SOS barnby Maputo, på den sydöstra kusten, där reservbostäder kommer att göras i ordning för barnen som evakuerats från Inhambane. Barnbyarna Beira, Chimoio, Maputo, Pemba och Tete klarade sig utan skador.

SOS Barnbyars katastrofteam kommer att sända ytterligare personal för att stödja teamet på plats och hjälpa fler drabbade familjer i trakten kring Inhambane.

Totalt bor 147 barn och ungdomar  i byn i SOS barnby Inhambane.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-04-05

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här