Nyhet

Familjer evakuerade efter cyklon i Moçambique

SOS Barnbyar Moçambique rapporterar att alla barn och personal i byn i Inhambane är oskadda och säkra efter att den kraftiga tropiska cyklonen Dineo dragit över landets södra kustprovinser i förra veckan.

Cyklonen Dineo orsakade omfattande skador när den passerade genom provinserna Inhambane och Gaza i Moçambique. Nästan samtliga 15 byggnader i SOS barnby Inhambane skadades av regnet och de kraftiga vindarna. Ovädret har också påverkat familjer som SOS Barnbyar stödjer i Inhambane och i omgivningarna kring staden.

Simao Chatepa, programchef för SOS Barnbyar i Moçambique, bekräftar per telefon att inga barn eller personal i barnbyn har skadats av stormen.

Barnen i den drabbade barnbyn har fått flytta till andra barnbyar och bostäder i närliggande samhällen. Över 70 av barnen har fått flytta till SOS barnby Maputo, på den sydöstra kusten, där reservbostäder kommer att göras i ordning för barnen som evakuerats från Inhambane. Barnbyarna Beira, Chimoio, Maputo, Pemba och Tete klarade sig utan skador.

SOS Barnbyars katastrofteam kommer att sända ytterligare personal för att stödja teamet på plats och hjälpa fler drabbade familjer i trakten kring Inhambane.

Totalt bor 147 barn och ungdomar  i byn i SOS barnby Inhambane.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-04-05

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här