Artikel

Hon lever här och nu för sina barn

Foto: Katerina Ilievska

Natalia flydde med sina två barn från Ukraina till vår verksamhet i Rumänien. Hon jobbade som föreläsare inom arkitektur på ett lärosäte och när de flydde visste hon inte vart hon var på väg eller vad som väntade dem.

Nu har hon hittat en plats som lärare i SOS Barnbyars alternativa läroprogram som sker efter skolan, SOS Planet, som stöttar rumänska och ukrainska barn att utvecklas och socialisera.

– Vi målar, pysslar med material från naturen, till exempel löv. Det är väldigt intressant för dem, säger hon och fortsätter:

– Jag måste leva och ge mina barn en uppväxt. Jag måste leva här och nu. Alla ukrainares stora önskan är att stoppa kriget och återvända till Ukraina, till våra hem, till våra familjer. Det är vår enda stora önskan.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-08-17

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här