Artikel

Hon lever här och nu för sina barn

Foto: Katerina Ilievska

Natalia flydde med sina två barn från Ukraina till vår verksamhet i Rumänien. Hon jobbade som föreläsare inom arkitektur på ett lärosäte och när de flydde visste hon inte vart hon var på väg eller vad som väntade dem.

Nu har hon hittat en plats som lärare i SOS Barnbyars alternativa läroprogram som sker efter skolan, SOS Planet, som stöttar rumänska och ukrainska barn att utvecklas och socialisera.

– Vi målar, pysslar med material från naturen, till exempel löv. Det är väldigt intressant för dem, säger hon och fortsätter:

– Jag måste leva och ge mina barn en uppväxt. Jag måste leva här och nu. Alla ukrainares stora önskan är att stoppa kriget och återvända till Ukraina, till våra hem, till våra familjer. Det är vår enda stora önskan.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-08-17

Liknande

Artikel

"Barnen visste att när vi säger: 'Det är dags att gå!' då är det dags att gå."

Nyligen evakuerade vi 68 barn, samt 11 medarbetare och deras familjer, från barnbyn i Rafah, Gaza. I den här intervjun berättar Samy Ajjour, programchef för SOS Barnbyar i Rafah, om evakueringen och hur det går för barnen sedan de anlände i Betlehem.

Läs mer här

Nyhet

Barn har evakuerats från Rafah

Totalt 68 barn och 11 anställda och deras familjer har evakuerats från vår barnby i Rafah, Gaza. Vi har arbetat genom diplomatiska kanaler med alla relevanta myndigheter för att föra barnen och de vuxna till Betlehem på Västbanken, där de säkert anlände den 11 mars.

Läs mer här

Artikel

EU − Säkra framtiden för människor som flytt Ukraina!

Barn som flytt Ukraina behöver trygghet i EU även i framtiden. När EU:s massflyktsdirektiv löper ut om ett år riskerar barn och familjer att hamna utanför samhället.

Läs mer här