Artikel

Hon lever här och nu för sina barn

Foto: Katerina Ilievska

Natalia flydde med sina två barn från Ukraina till vår verksamhet i Rumänien. Hon jobbade som föreläsare inom arkitektur på ett lärosäte och när de flydde visste hon inte vart hon var på väg eller vad som väntade dem.

Nu har hon hittat en plats som lärare i SOS Barnbyars alternativa läroprogram som sker efter skolan, SOS Planet, som stöttar rumänska och ukrainska barn att utvecklas och socialisera.

– Vi målar, pysslar med material från naturen, till exempel löv. Det är väldigt intressant för dem, säger hon och fortsätter:

– Jag måste leva och ge mina barn en uppväxt. Jag måste leva här och nu. Alla ukrainares stora önskan är att stoppa kriget och återvända till Ukraina, till våra hem, till våra familjer. Det är vår enda stora önskan.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-08-17

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

Trots tuffa arbetsförhållanden når de många

Att tvingas fly ner i skyddsrum i källare är nu en del av vardagen för många av våra medarbetare i Ukraina som gör en enorm insats för att stötta de som drabbats av kriget. Mer än 100 000 barn, ungdomar och deras familjer har fått stöd genom SOS Barnbyar under första halvan av 2023. 

Läs mer här