Nyhet

Ökad integration för barnens bästa

Att integrera barnbyn är ett sätt att göra familjerna mer delaktiga i samhällslivet så att det inte blir ett så stort steg den dagen barnen flyttar hemifrån.  När det skulle göras i Inhambane så tillfrågades barnen hur de ville ha det. Även mammorna är nöjda med resultatet. ”Mina barn anpassar sig bra i det nya samhället, de har fått många vänner här. Jag ser ofta att andra barn kommer och leker med dem och det gör mig glad för att de kan bygga vänskaper de kan ha under en lång tid framöver”, säger barnbymamman Rainha. Familjerna har även börjat odla själva i trädgården, vilket lär barnen hur man kan odla sin egen mat.

Det har också visat sig att vissa av barnen i barnbyn har kunnat återförenas med sin biologiska familj. Det här sker bara om det är för barnets bästa och om barnet själv vill det. Den biologiska familjen kan efter det få stöd av oss genom vårt familjestärkande program. I det familjestärkande programmet får familjerna skräddarsytt stöd efter varje enskild familjs specifika situation och behov. Målet är alltid att familjen ska kunna hålla ihop, ta sig ur sin svåra situation och på sikt stå på egna ben. Det här har lett till att vi kan ha färre barn i familjerna, vilket ger barnbymamman mer tid för varje barn.

Dare4Care priset belönar innovativt tänkande och framgångsrika projekt i våra SOS-program. Priset kommer att ges till projekt som är bra exempel på hur vi uppfyller våra mål i praktiken. Vinnarna av det första Dare4Care-priset kommer att presenteras i januari 2018.

 

Bildtext: Bilden är på några av barnen i vår barnby i Moçambique. Foto: Jeanne Wilson

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-09-12

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här