Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!
Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.
Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer
Olja till stekning
2 gula lökar
250 gr körsbärstomater
1 msk ingefära
1 msk riven vitlök
2 msk färsk koriander
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipulver
Salt och peppar
Tillbehör: Basmatiris
Gör så här:
1. Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
2. Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
3. Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
4. Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
5. Koka riset.
6. Tillsätt kycklingen och koka upp.
7. Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.
Foto: Iben Stjerne Christensen
Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2021-02-05
Liknande
Artikel
SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta
Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.
Läs mer härNyhet
Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel
De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.
Läs mer härArtikel
Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete
Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.
Läs mer här