Bli Fadder
Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!

Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.

Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer
Olja till stekning
2 gula lökar
250 gr körsbärstomater
1 msk ingefära
1 msk riven vitlök
2 msk färsk koriander
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipulver
Salt och peppar
Tillbehör: Basmatiris

Gör så här:

1. Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
2. Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
3. Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
4. Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
5. Koka riset.
6. Tillsätt kycklingen och koka upp.
7. Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.

 

 

Foto: Iben Stjerne Christensen