Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!

Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.

Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer
Olja till stekning
2 gula lökar
250 gr körsbärstomater
1 msk ingefära
1 msk riven vitlök
2 msk färsk koriander
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipulver
Salt och peppar
Tillbehör: Basmatiris

Gör så här:

1. Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
2. Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
3. Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
4. Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
5. Koka riset.
6. Tillsätt kycklingen och koka upp.
7. Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.

 

 

Foto: Iben Stjerne Christensen