Mantecados – spröda kanelkakor till jul
Barnsligt enkla och goda är de här kaneldoftande kakorna som ofta bakas till jul i Spanien. Vårt recept kommer från en SOS-familj i Marocko.
Det här behöver du
- 250 g vetemjöl
- 1 dl olja
- 125 g socker
- rivet skal av 1/2 citron
- mald kanel och/eller socker
Gör så här
1. Lägg olja, socker och citronskal i mjölet i en skål. Blanda ordentligt till en kakdeg.
2. Rulla degen i små kulor och platta till dem försiktigt.
3. Placera dem på en plåt och låt stå i 20 minuter.
4. Strö över kanel o/e socker och baka i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Lycka till!
Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2022-11-14
Liknande

Papa rellena – peruanska kroppkakor
I barnbyn Callao i Peru lagar SOS-mamma Paulina den friterade potatisrätten papa rellena till sina barn – ungefär som en peruansk variant av kroppkakor.
Läs mer här
Mos med mersmak!
Mukimo är en populär maträtt från Kenya som fått sitt namn av att alla ingredienser mosas tillsammans. Här lagas den av Janet som varit SOS-mamma i mer än tjugo år och ofta bjuder sina barn på den älskade rätten.
Läs mer här