Artikel

Pappaklubben stärker hela familjer

I Albanien träffas pappor i vår pappaklubb för att diskutera sina problem och hitta sätt att bli bättre och mer närvarande föräldrar.

För de flesta av dem är det ovanligt att prata om dessa ämnen pågrund av de traditionella könsrollerna  i det samhälle där de har vuxit upp. En av de första programdeltagarna är Zenel, en mentor för de andra papporna som vill åstadkomma positiva förändringar i sina familjer.

Papporna återvänder till sina familjer med självförtroende och en god känsla av att de kommer att välkomnas tillbaka till hemmet med öppna armar.

En av de andra medlemmarna, Luan, berättar:

– Jag var rädd för att tänka på framtiden. Efter att jag gick med i SOS Barnbyars pappaklubb var det första gången jag vågade drömma. Mer än något annat hoppas jag att mina barn ska få en bättre framtid.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-06-29

Liknande

Artikel

Så leder sparlånegrupper till självförsörjning

Ekonomisk egenmakt i form av sparlånegrupper har länge varit en del av SOS Barnbyars arbete för att stötta familjer i utsatthet. Det har lett till att familjerna får större möjligheter att försörja sina barn och se till att de får gå i skolan. Sparlånegrupper är grupper där föräldrar sparar och lånar av varandra. Det gör att föräldrarna får en tryggare ekonomi och kan låna för att till exempel starta en försörjande verksamhet.

Läs mer här

Artikel

Sparlånegrupper förändrade situationen

Hon fick flera inkomster och blev självförsörjande – vilket säkrade sonens skolgång.

Läs mer här

Artikel

Nu kan barnen gå i skolan

Barnens drömmar om utbildning krossades när föräldrarna inte hade råd att betala deras skolavgift.

Läs mer här