Artikel

Pappaklubben stärker hela familjer

I Albanien träffas pappor i vår pappaklubb för att diskutera sina problem och hitta sätt att bli bättre och mer närvarande föräldrar.

För de flesta av dem är det ovanligt att prata om dessa ämnen pågrund av de traditionella könsrollerna  i det samhälle där de har vuxit upp. En av de första programdeltagarna är Zenel, en mentor för de andra papporna som vill åstadkomma positiva förändringar i sina familjer.

Papporna återvänder till sina familjer med självförtroende och en god känsla av att de kommer att välkomnas tillbaka till hemmet med öppna armar.

En av de andra medlemmarna, Luan, berättar:

– Jag var rädd för att tänka på framtiden. Efter att jag gick med i SOS Barnbyars pappaklubb var det första gången jag vågade drömma. Mer än något annat hoppas jag att mina barn ska få en bättre framtid.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-06-29

Liknande

Artikel

Så minskar José våldet i hemmen

I en liten stad i Moçambique jobbar José med att öka jämställdheten i samhället – en familj i taget. Han jobbar med SOS Barnbyars pappaprogram Active Fatherhood. − I Active Fatherhood pratar vi om jämställdhet för män och kvinnor. Inget arbete hemma är bara för män eller bara för kvinnor. Vi pratar om hur de har det hemma, säger han.

Läs mer här

Artikel

Nyfiken av naturen

Möt Sonam från Indien. En kreativ tjej som gillar skolan, att leka – och odling!

Läs mer här

Artikel

Familjen fann hopp i en osäker ny verklighet

Valentynas familj bodde i Charkiv, Ukraina, före den fullskaliga invasionen i februari 2022. Den 2 mars tvingades Valentyna, som då var gravid, och hennes man och två barn att lämna sitt hem eftersom det var under ständig beskjutning.

Läs mer här