Rupas liv slogs i spillror


Rupa har kommit långt på de tre år som gått sedan hon förlorade sin mamma. Foto: Nina Ruud

Tre år har gått sedan Nepal drabbades av den jordbävning som skördade 9 000 människoliv. Då fick världen upp ögonen för landet. I dag har världen glömt.

När jordbävningen slog till var Rupa ett år gammal. Golvet började skaka och taket och väggarna föll ner runt henne. Rupas mamma gjorde allt för att skydda henne och la sig över henne under en av sängarna i huset. Efter 18 timmar hittades de, men då hade Rupas mamma dött. Hon dog för att rädda sitt barn.

Rupas pappa överlevde jordbävningen, men hade förlorat allt. Han kunde inte längre ta hand om sin dotter. ”Jag var rädd att hon skulle tro att jag lämnade bort henne för att jag inte älskade henne. Men jag kunde inte ge henne någonstans att bo och jag kunde inte ge henne den omsorg hon behövde”, berättar han.

Idag är Rupa fyra år gammal och bor hos SOS Barnbyar i Nepal. Här har hon fått en barnbymamma och nya syskon, och kan känna sig trygg och få den kärlek och omsorg hon behöver. Snart har Rupas pappa byggt färdigt deras nya hus och Rupa ska få flytta hem igen. Hon kommer att fortsätta i SOS-förskolan där hon har sina vänner, och självklart är hon välkommen att hälsa på sin barnbyfamilj så ofta hon vill.

Nu kan du hjälpa fler barn som Rupa, vars liv har slagits i spillror och vars trygghet har ryckts bort. Ge din gåva idag och ge fler barn en trygg uppväxt! Inte ett enda barn ska växa upp ensamt.