Artikel

Så här får Thandi och Royd ett riktigt hem

I tre år bodde Thandi och Royd på en altan tillsammans med sin mormor Judith. När det regnade sov de i ett utedass. På nätterna var de rädda att bli överfallna, och barnen och Judith var ofta sjuka. För Judith var det allra viktigaste att barnen fick mat och en utbildning. Det lilla hon tjänade genom att tigga eller sälja kål på marknaden gick dit.

När familjen kom med i vårt familjestärkande program i Zambia fick de stöd med mat, sjukvård och skolgång. De har tillfälligt flyttat in i en av våra tidigare kontorslokaler, medan deras nya hem blir iordningsställt.

Nu får familjen ett hem där Judith kan ge barnen kärlek och omtanke, trygga vardagsrutiner och godnattkramar. 

Allt det där som gör ett hem till ett riktigt hem.

 

Vi arbetar med direkta insatser till familjer som riskerar att splittras. Genom tidiga åtgärder förhindrar vi att barn förlorar sina föräldrar och sin familj. Det är alltid för barnens bästa som vi når ut till familjer i utsatthet.

För många är vi den där sista gnuttan hopp. Och medan julen förenar familjer, kämpar andra med att hålla ihop den. Men genom psykosocialt stöd, yrkesutbildning för föräldrar och andra insatser så får vi dessa familjer upp på benen igen.

 

Foton: Paal Audestad

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2021-10-13

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här