Artikel

Så stöttar vi barn som drabbats av konflikten i Israel

Barn och ungdomar stöttas bland annat med konstterapi. Foto: SOS Barnbyar Israel

Många dödades och över 200 människor tillfångatogs när Hamas attackerade Israel den 7 oktober. Enligt israeliska medierapporter dödades över 1200 personer och minst 3621 personer skadades. Den 8 oktober förklarade den israeliska regeringen krigstillstånd, vilket har lett till attacker i tätbefolkade Gazaremsan, som har dödat över 20 000 människor. Samtidigt fortsätter Hamas sina raketattacker mot Israel och libanesiska väpnade grupper beskjuter områden i norra Israel.

– All personal tar hand om barnen och ungdomarna och ser till att de är trygga och skyddade, säger Nelly Geva, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Israel.

Shira, som bor i en av våra barnbyar i Israel, förlorade sin storasyster under attacken den 7 oktober. Två andra syskon i våra program förlorade sin storebror som dödades utanför sitt hem när han försökte försvara sin kibbutz.

− Många av ungdomarna har vänner som kidnappats och dödats, säger Mor Rabi Mizrahi, ansvarig för SOS Barnbyars ungdomsprogram i Israel, och fortsätter:

− Deras mentala tillstånd är inte bra, alla är mycket rädda och ledsna.

I krig och kriser är barn oskyldiga, men drabbas alltid hårdast. Vi står på barnens sida. I Israel har vi startat upp ett katastrofprogram för att stötta barn och familjer som drabbats av Hamas attacker.

Vi stöttar barn och familjer med:

  • Psykosocialt stöd
  • Kontantstöd
  • Aktiviteter för barn
  • Verktyg för att möjliggöra distansundervisning

 

Här hittar du information om vårt arbete i Palestina.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2024-01-11

Liknande

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Nyhet

Barn har flyttats från barnbyn i Rafah

Den 28 maj påbörjade vi en akut omplacering av barn och vuxna från barnbyn i Rafah på grund av en dramatiskt ökad säkerhetsrisk. Alla barn som bodde i Rafah anlände oskadda till en alternativ plats i centrala Gaza.

Läs mer här

Artikel

Klimatkrisen drabbar familjer i Brasilien och Kenya

Extremväder påverkar familjer från Brasilien till Kenya. De kraftiga regnen och översvämningarna i södra Brasilien, liksom i Östafrika, är färska exempel på hur klimatkrisen bidrar till extremt väder, tvingar familjer att fly från sina hem och förstör människors försörjningsmöjligheter.

Läs mer här