Artikel

Så stöttar vi barn som drabbats av konflikten i Israel

Barn och ungdomar stöttas bland annat med konstterapi. Foto: SOS Barnbyar Israel

Många dödades och över 200 människor tillfångatogs när Hamas attackerade Israel den 7 oktober. Enligt israeliska medierapporter dödades över 1200 personer och minst 3621 personer skadades. Den 8 oktober förklarade den israeliska regeringen krigstillstånd, vilket har lett till attacker i tätbefolkade Gazaremsan, som har dödat över 20 000 människor. Samtidigt fortsätter Hamas sina raketattacker mot Israel och libanesiska väpnade grupper beskjuter områden i norra Israel.

– All personal tar hand om barnen och ungdomarna och ser till att de är trygga och skyddade, säger Nelly Geva, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Israel.

Shira, som bor i en av våra barnbyar i Israel, förlorade sin storasyster under attacken den 7 oktober. Två andra syskon i våra program förlorade sin storebror som dödades utanför sitt hem när han försökte försvara sin kibbutz.

− Många av ungdomarna har vänner som kidnappats och dödats, säger Mor Rabi Mizrahi, ansvarig för SOS Barnbyars ungdomsprogram i Israel, och fortsätter:

− Deras mentala tillstånd är inte bra, alla är mycket rädda och ledsna.

I krig och kriser är barn oskyldiga, men drabbas alltid hårdast. Vi står på barnens sida. I Israel har vi startat upp ett katastrofprogram för att stötta barn och familjer som drabbats av Hamas attacker.

Vi stöttar barn och familjer med:

  • Psykosocialt stöd
  • Kontantstöd
  • Aktiviteter för barn
  • Verktyg för att möjliggöra distansundervisning

 

Här hittar du information om vårt arbete i Palestina.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2024-01-11

Liknande

Artikel

Rop på hjälp från barnbyn i Rafah – brevet till utrikesministern

Barnen i vår barnby i Rafah, Gaza, är i akut fara efter uppgifter om attacker mot staden. Det finns ingen säker plats att fly till och trots hårt arbete har vi inte hittat ett säkert sätt för barnen att lämna Gaza.

Läs mer här

Artikel

Krig förstör drömmar

Mariam, 20, sjuksköterskestudent och medlem i SOS Barnbyar i Palestinas ungdomsråd, skrev denna kommentar på uppdrag av palestinska ungdomar på Västbanken och i Gaza.

Läs mer här

Nyhet

Barnen i Sudan tvingas evakuera igen

I april tvingades familjerna i vår barnby i Khartoum, Sudan, att evakuera efter att väpnade styrkor tagit över barnbyn. Familjer, som flyttades till säkrare platser utanför staden, tvingas nu flytta igen efter att kriget kommit närmare.

Läs mer här