Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Varje dag tvingas miljontals barn, vissa så unga som fem år, att utföra farligt arbete inom gruvdrift, tegel- och tobaksindustrin. Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

För att belysa den hårda verkligheten av barnarbete inom gruvindustrin, tobaksindustrin och tegelindustrin har vi tagit fram en tankeväckande arbetsklädeskollektion Workwear for Kids som är speciellt utformad för barn.

Kläderna har utformats med de hårda förhållandena i åtanke, med syfte att uppmärksamma och ge insikt i de olika situationer barn måste utstå när de arbetar under dessa förhållanden.

– Barn som växer upp i otrygga förhållanden och fattigdom riskerar att utsättas för exploatering och tvingas till arbete. Det är barn som borde få en trygg uppväxt och gå i skolan. Barn som jobbar inom tegelproduktion, gruvdrift och tobak har några av de farligaste arbetsförhållandena och riskerar allvarliga konsekvenser för sitt fysiska och mentala välbefinnande. Vi på SOS Barnbyar stöttar barn med skolor, familjestärkande program, barnbyar och lokala påverkansinsatser. Så att de får en trygg uppväxt, utbildning och en ljusare framtid, säger Karin Cassinger Marknads- och Kommunikationschef på SOS Barnbyar.

I kollektionen finns Gruvarbetarens byxor som har förstärkta knän för att kunna kräla genom tunnlar, justerbara axelband för att passa barn i alla åldrar samt en insydd långdistanssändare för att kunna hitta bäraren vid eventuellt gruvras. Tobaksplockarens skjorta tillverkat i vaxat material för att stå emot regn, vind och bekämpningsmedel. Förstärkta underarmar för att stå emot skärsår och särskilda fickor sydda för att lagra motgift mot giftiga ormar och spindlar. Samt tegelarbetarens jacka med inbyggda handledsskydd för tunga lyft, förstärka underärmar för att motverka skärsår och en ficka med plats för ansiktsmask för att reducera dammintag.

OBS. Dessa plagg är inte skapade för att användas. Egentligen borde de inte få finnas. De är framtagna av SOS Barnbyar för att belysa arbetsförhållanden som inte får accepteras.

Dela inlägget

Publicerad: 2024-04-19

Liknande