Nyhet

Anna Ernestam ny generalsekreterare för SOS Barnbyar

Anna Ernestam

Anna Ernestam blir ny generalsekreterare för SOS Barnbyar Sverige. Hon tillträder tjänsten i mars 2020 och lämnar då sin tjänst som CFO på Röda Korset.  

Anna Ernestam är civilekonom och tidigare auktoriserad revisor och har varit verksam inom näringslivet, bland annat som vice vd för Vectura Consulting AB och innan dess Eniro 118 118. Hon tillträdde tjänsten som CFO på Röda Korset 2014, och har även varit tf generalsekreterare för organisationen.

– Jag är oerhört glad över rekryteringen av Anna Ernestam. Hon har en gedigen kunskap om, och erfarenhet av, ideella organisationers arbete och möjligheter. Hennes mångåriga erfarenhet av förändringsarbete och styrning är mycket betydelsefullt för oss på SOS Barnbyar, säger Bodil Långberg, tf. generalsekreterare på SOS Barnbyar.

– Jag ser verkligen fram emot att få den här möjligheten att få arbeta med  
SOS Barnbyar och att utveckla verksamheten vidare. Att få förmånen att arbeta med humanitära frågor och att driva förändring i den tid vi upplever nu, är något som ligger mig väldigt nära, säger Anna Ernestam. 

SOS Barnbyar är en global federation som bedriver verksamhet i 136 länder, bland annat ges familjeliknande omsorg i barnbyar till barn som förlorat förälders omsorg och familjestärkande program, som stöttar familjer till självständighet och självförsörjning så att familjen inte behöver splittras.  

För frågor, kontakta: 
Bodil Långberg 
tel: 076 – 860 48 48 
e-post: [email protected]  

I mer än 70 år har vi gjort allt vi kan för att inte ett enda barn ska växa upp ensamt. Men vi vill också ge barn mer än ett sammanhang och trygghet. Vi vill ge barn mod och egenmakt. Vi vill ge barn möjligheten att få vara barn.  

Därför finns vi alltid där när barn behöver oss – både i världen och i livet. Vi ger oss inte och arbetar ständigt för att hitta nya, innovativa lösningar för att säkra barns nutid och framtid.  

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-12-05

Liknande

Artikel

SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta

Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.

Läs mer här

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här