SOS Barnbyar i Almedalen

Stort tack för Almedalen 2023

Tack till alla som deltog i våra paneler och till alla som kom på seminarierna. Här kan ni läsa mer om vårt nationella arbete.

Vi ses igen nästa år!

""

Nyhet

Almedalen 2023: Barnbyar i Sverige?

Vilket glapp ska civilsamhället fylla för unga och barn om välfärdssamhället abdikerar? Det diskuterades under ett seminarium vi arrangerade i Almedalen

Läs mer här

Nyhet

Almedalen 2023: Varför struntar samhället i unga som lämnar samhällsvård?

SOS Barnbyar vill uppmana kommuner att göra mer utifrån den befintliga lagstiftningen och vill även på lång sikt se en förändring i socialtjänstlagstiftningen.

Läs mer här

Artikel

Till EU: Därför är det viktigt att unga deltar i beslut

Zack och Aden från vårt ungdomsråd i Sverige, talade nyligen på en EU-konferens i Stockholm om vikten av barn och ungas delaktighet. På så sätt kan vi skapa mer inkluderande samhällen.

Läs mer här

Artikel

I ungdomsprogrammet hittade Ruth sin inre styrka

Ruth, 20, är ledig idag från sitt arbete på ett servicehem på Södermalm i Stockholm. Hon är glad över att slippa cykla runt som hon gjorde i hemtjänsten tidigare. Här har hon en fast adress och arbetskamrater. Jobbet går dessutom att kombinera med distansstudierna på Komvux. Även om hon inte vet exakt vad hon vill &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/almedalen/">Continued</a>

Läs mer här

Omslagsfoto: Region Gotland