SOS Barnbyar Logo Orange

Nyhet

Barn i vår barnby flyr för sina liv

Barn i vår barnby i Sudan flyr för sina liv. Stridigheterna, som utbröt lördagen den 15 april, har redan dödat omkring tvåhundra personer och skadat 1 800. Barnbyn ligger i konfliktens centrum och barnen har evakuerats till lägenheter i tryggare områden.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

– Barnbyn ligger nära Rapid Support Forces [den paramilitärara gruppen] basläger. När spänningen började omringade RSF sitt basläger för att säkra det, inklusive barnbyn, säger Mubarak Abdelrahman, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Sudan, och fortsätter:

– Vi såg en väldigt hög risk när National Defense Forces [den sudanska armén] började använda sig av luftangrepp mot RSF. Det gjorde att barnbyn utsattes för risk.

Totalt 92 personer har nu evakuerats från barnbyn. De bor nu i fem lägenheter och vi arbetar för att säkra de förnödenheter barnen behöver för att överleva.

– Situationen är väldigt farlig och vi vet inte när den är över. Levnadsstandarden för oss är utmanande när det kommer till säkerhet och el.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

 

SOS Barnbyar har funnits på plats i Sudan sedan mitten av 70-talet och har tre verksamheter i landet.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-04-18

Liknande

Nyhet

Barns rätt till mental hälsa och utbildning i katastrofer

Den 7 juni deltog vi på lunchseminarium i riksdagen lett av Aylin Fazelian, riksdagsledamot (s), medlem av utbildningsutskottet. Inbjudna talare var Yasmine Sherif, Executive Director för FN:s fond för utbildning i katastrofområden (ECW/Education Cannot Wait), vår generalsekreterare Anna Ernestam och Peter Brune, generalsekreterare på War Child Sverige.

Läs mer här

Blogg

Sången alla unga borde få sjunga

Studentens lyckliga dar. För unga som vuxit upp i samhällsvård kan känslan vara en annan när de tvingas ut i vuxenlivet. Ta del av Anna Ernestams blogginlägg.

Läs mer här

Artikel

Sommartips från barnbyn

Sommartips från barnen i en av våra barnbyar i Laos.

Läs mer här