Nyhet

Barn i vår barnby flyr för sina liv

Barn i vår barnby i Sudan flyr för sina liv. Stridigheterna, som utbröt lördagen den 15 april, har redan dödat omkring tvåhundra personer och skadat 1 800. Barnbyn ligger i konfliktens centrum och barnen har evakuerats till lägenheter i tryggare områden.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

– Barnbyn ligger nära Rapid Support Forces [den paramilitärara gruppen] basläger. När spänningen började omringade RSF sitt basläger för att säkra det, inklusive barnbyn, säger Mubarak Abdelrahman, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Sudan, och fortsätter:

– Vi såg en väldigt hög risk när National Defense Forces [den sudanska armén] började använda sig av luftangrepp mot RSF. Det gjorde att barnbyn utsattes för risk.

Totalt 92 personer har nu evakuerats från barnbyn. De bor nu i fem lägenheter och vi arbetar för att säkra de förnödenheter barnen behöver för att överleva.

– Situationen är väldigt farlig och vi vet inte när den är över. Levnadsstandarden för oss är utmanande när det kommer till säkerhet och el.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

 

SOS Barnbyar har funnits på plats i Sudan sedan mitten av 70-talet och har tre verksamheter i landet.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-04-18

Liknande

Artikel

Kriget förstörde allt

Stämningen i östra Ukraina precis innan kriget bröt ut kändes laddad. Osäker. Därför evakuerade vi tvillingsystrarna Darya och Lesya, tillsammans med andra barn i vår verksamhet, till Lviv. Några dagar senare var kriget ett faktum − och platsen de flydde är en av de värst drabbade.

Läs mer här

Nyhet

Israel och Palestina: Barnen drabbas hårt

I krig och kriser är barnen oskyldiga, men drabbas alltid hårdast. Vi står på barnens sida i Israel och Palestina och arbetar för att se till att de är i säkerhet.

Läs mer här

Nyhet

Läget är akut för familjer från Nagorno-Karabach

– Här i Armenien behöver de inte bara akut stöd, utan permanent försörjning och psykologiskt stöd, eftersom de har levt i en blockad i nio månader, med brist på mat, vatten, medicin och hygienartiklar, säger SOS Barnbyars nationella programchef i Armenien.

Läs mer här