Nyhet

Barn i vår barnby flyr för sina liv

Barn i vår barnby i Sudan flyr för sina liv. Stridigheterna, som utbröt lördagen den 15 april, har redan dödat omkring tvåhundra personer och skadat 1 800. Barnbyn ligger i konfliktens centrum och barnen har evakuerats till lägenheter i tryggare områden.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

– Barnbyn ligger nära Rapid Support Forces [den paramilitärara gruppen] basläger. När spänningen började omringade RSF sitt basläger för att säkra det, inklusive barnbyn, säger Mubarak Abdelrahman, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Sudan, och fortsätter:

– Vi såg en väldigt hög risk när National Defense Forces [den sudanska armén] började använda sig av luftangrepp mot RSF. Det gjorde att barnbyn utsattes för risk.

Totalt 92 personer har nu evakuerats från barnbyn. De bor nu i fem lägenheter och vi arbetar för att säkra de förnödenheter barnen behöver för att överleva.

– Situationen är väldigt farlig och vi vet inte när den är över. Levnadsstandarden för oss är utmanande när det kommer till säkerhet och el.

Läget är akut. Ditt stöd behövs nu. Swisha direkt till 123 320 07 14 eller swisha här.

 

SOS Barnbyar har funnits på plats i Sudan sedan mitten av 70-talet och har tre verksamheter i landet.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-04-18

Liknande

Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här