Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Foto: SOS Barnbyar Brasilien

För att vara på den säkra sidan evakuerades barnen, ungdomarna och personalen tidigt på morgonen den 4 maj. Dagen efter var barnbyn översvämmad. Just nu arbetar vi outtröttligt för att stötta barn och familjer som drabbats.

− Det är en stor utmaning. Hela delstaten är helt kollapsad. Tjänsterna har kollapsat. Vi är fortfarande i räddningsfasen och risken är fortfarande stor, eftersom det väntas kraftiga regn i regionen de närmaste dagarna, vilket innebär att det kommer att ta lång tid för vattnet att sjunka undan, säger Alberto Guimarães, generalsekreterare för SOS Barnbyar i Brasilien.

Uppgifter från civilförsvaret visar att miljökatastrofen i Rio Grande do Sul redan har drabbat mer än 204 000 personer och påverkat mer än 1,1 miljoner personer i 385 städer.

Dela inlägget

Publicerad: 2024-05-13

Liknande

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

"Barnen visste att när vi säger: 'Det är dags att gå!' då är det dags att gå."

Nyligen evakuerade vi 68 barn, samt 11 medarbetare och deras familjer, från barnbyn i Rafah, Gaza. I den här intervjun berättar Samy Ajjour, programchef för SOS Barnbyar i Rafah, om evakueringen och hur det går för barnen sedan de anlände i Betlehem.

Läs mer här