Barnpassning skapar möjligheter

En kvinna bär på sin son. Bilden är tagen utomhus med träd i bakgrunden.

Asema och hennes yngsta son Daniachew.  Foto: Solomon Kidane

Livet har börjat vända för Asema och hennes familj, som tidigare levt under svåra levnadsförhållanden. Förut så hade familjen knappt råd med mat men genom att Asemas yngsta son började på dagis kunde Asema börja arbeta och hjälpa till att försörja familjen. 

Asema Kedir bor tillsammans med sin man och deras två barn i ett litet hus i Kolfe Keranyo, en förort till Addis Ababa, Etiopiens huvudstad. I huset finns det bara några få stolar, ett litet bord och ett par redskap. Förr så åt familjen bara två måltider per dag och ibland åt de inte alls. Men genom att SOS Barnbyars dagis, Keranyo, tog emot Asemas yngsta son Daniachew kunde hon börja arbeta. Asemas inkomst har lättat på det ekonomiska trycket för familjen.

En ljusare framtid väntar
Asema är tacksam över att hon idag har tid för att arbeta. På jobbet känner Asema lugn och ro, eftersom hon vet att hon tjänar pengar till sin familj. På dagiset får Asema och de andra föräldrarna utbildning en gång i månaden om barns utveckling, föräldraskap, entreprenörskap, reproduktiv hälsa och fördelarna av att spara pengar. Lektionerna har givit Asema kunskap som gett ett ökat värde i hennes liv.

Framöver hoppas Asema på att kunna skaffa sig ett bättre hus till sin familj och utöka sin verksamhet.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Asemas. Som månadsgivare bestämmer du själv hur mycket du vill ge, och du kan när som helst justera beloppet. Varmt tack för att du är Familjefadder!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.