Bli SOS-fadder idag

Barnen behöver dig

Bidra varje månad som SOS-fadder

Världen blir en allt mer otrygg plats för barn. SOS Barnbyar finns på platser som Gaza, Ukraina, Sudan och Haiti. Vi stöttar familjer som riskerar att splittras, återförenar de som skilts åt, och om det värsta har hänt ser vi till att barn kan få en trygg barndom tillsammans med andra.

Du möjliggör att vi kan…

Stötta familjer så de inte splittras
Ge barn som är ensamma en familj
Stärka unga i övergången till vuxenlivet
Påverka regeringar och beslutsfattare

Stöd fler barn och få skattereduktion

Ta reda på hur stor del av ditt månadsbidrag du kan få tillbaka genom skattereduktion på gåvor.

150 kr

50 kr

1000 kr

Maxbeloppet för ett kalenderår.

För att få skatteavdrag måste din månadsgåva vara på minst 200 kr.

Mer om skattereduktion på gåvor

Artikel

Stor skillnad mellan barnby och barnhem – här får du veta hur

Vad är skillnaden mellan en barnby och barnhem – egentligen? Vi förklarar.

Läs mer här

Artikel

"Barnen visste att när vi säger: 'Det är dags att gå!' då är det dags att gå."

Nyligen evakuerade vi 68 barn, samt 11 medarbetare och deras familjer, från barnbyn i Rafah, Gaza. I den här intervjun berättar Samy Ajjour, programchef för SOS Barnbyar i Rafah, om evakueringen och hur det går för barnen sedan de anlände i Betlehem.

Läs mer här

Artikel

Läxläsningen är det finaste

SOS-föräldrarna i en av våra barnbyar i Moçambique välkomnar oss med dans och sång när vi besöker dem. De arbetar med barn som levt i utsatthet, och deras trygghet och värme är precis vad barnen behöver.

Läs mer här

Artikel

Blev bortgift – nu bidrar hon till förändring

Med sina erfarenheter i ryggen och stöd från SOS Barnbyar är hon tillbaka i skolan och bidrar nu till att förändra situationen och bryta sociala stigman.

Läs mer här

Effekter av ditt fadderskap

98%

 av de som vuxit upp i en SOS-familj och fått egna barn är idag trygga föräldrar som ger sina barn en trygg uppväxt.

95%

av barnen i SOS-familjestärkande program upplever att deras föräldrar har blivit aktivt involverade i deras liv.

Vanliga frågor

Vad händer efter att jag anmält mig som fadder?

Efter att du har blivit fadder får du ett välkomstsms och ett välkomstmejl därefter får du löpande uppdateringar om vad som sker i våra program genom våra nyhetsbrev via mejl.

Har du några frågor är du självklart varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] eller 08-545 832 04.

Hur används mina pengar?

Tillsammans med dig ser vi till att familjer får hålla ihop genom att stärka föräldrar för att förhindra att de tvingas ge upp sina barn. Om det värsta redan har hänt ser vi till att barn får växa upp i trygghet i en av våra barnbyar.

SOS Barnbyars arbetar i över 130 länder och finns där så länge barn behöver oss, både i humanitära kriser och långsiktigt genom hela barndomen. Som SOS-fadder bidrar du regelbundet varje månad och ger oss möjlighet att planera långsiktiga insatser och finnas kvar så länge vi behövs.

Ditt fadderbidrag används där behovet är som störst just nu och hjälper oss i vårt internationella arbete för en framtid där alla barn får växa upp i trygghet. Läs mer här.

Hur länge varar mitt fadderskap?

Att vara SOS-fadder är ett frivilligt åtagande. Du väljer själv hur länge du vill vara med och kan när som helst avsluta ditt månadsgivande genom att ta kontakt med oss.

Hur vet jag att pengarna kommer fram?

SOS Barnbyar har ett 90-konto vilket innebär att vi är kontrollerade och godkända av Svensk Insamlingskontroll. De har bestämt att maxgränsen för administrations- och insamlingskostnader för insamlingsorganisationer får ligga på högst 25 procent av de insamlade medlen. Vi granskas årligen av oberoende revisorer som kontrollerar att vi följer god redovisningssed samt att vi har väl fungerande interna rutiner.

Under 2023 låg insamlings- och administrationskostnaderna på 20 procent och 79 procent kunde användas till SOS Barnbyars livsviktiga och långsiktiga arbete runt om i världen. Läs mer om vår ekonomi i den senaste årsredovisningen. Den hittar du här.

Var hittar jag mer information?

Vill du läsa mer om SOS Barnbyar kan du besöka följande sidor: