Nyhet

Barnvänliga platser ger barn i Aleppo frist från kriget

Intensiva strider i staden Aleppo gjorde att SOS Barnbyars barnvänliga plats (Child Friendly Space) i Aleppo för barn på flykt fick stängas i april 2016. Striderna gjorde också att barn som bodde på SOS Barnbyars tillfälliga vårdcenter i Aleppo fick evakueras till Damaskus.

Augusti 2016 kunde utomhusaktiviteter för interna barnflyktingar återupptas i Aleppo och i februari 2017 inrättades en ny barnvänlig plats utanför centrala Aleppo. Där får barn som tvingats lämna sina hem, och lever som internflyktingar i landet, andrum och tid för lek och utveckling. På den barnvänliga platsen finns rum för film och musik, målning och psykiskt stöd, rum för fysiska aktiviteter och ett särskilt rum för barn under sex år.

Mer än 2 300 barn har hittills deltagit i den barnvänliga platsens aktiviteter sedan det öppnades.

Två liknande barnvänliga platser drivs av SOS Barnbyar Syrien i närheten av kuststaden Tartous. De barnvänliga platserna utanför Tartous erbjuder också utomhusaktiviteter för familjer på flykt.

Bildtext:
En volontär från SOS Barnbyar talar till barn på den barnvänliga platsen i Aleppo, Syrien, om hur de kan uttrycka självförtroende genom kroppsspråk och röstnivå. Volontären håller upp en spegel och ber barnen att titta på sitt ansikte och tala positivt om sig själva som ett sätt att bygga självförtroende.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-28

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här