Nyhet

Barnvänliga platser ger barn i Aleppo frist från kriget

Intensiva strider i staden Aleppo gjorde att SOS Barnbyars barnvänliga plats (Child Friendly Space) i Aleppo för barn på flykt fick stängas i april 2016. Striderna gjorde också att barn som bodde på SOS Barnbyars tillfälliga vårdcenter i Aleppo fick evakueras till Damaskus.

Augusti 2016 kunde utomhusaktiviteter för interna barnflyktingar återupptas i Aleppo och i februari 2017 inrättades en ny barnvänlig plats utanför centrala Aleppo. Där får barn som tvingats lämna sina hem, och lever som internflyktingar i landet, andrum och tid för lek och utveckling. På den barnvänliga platsen finns rum för film och musik, målning och psykiskt stöd, rum för fysiska aktiviteter och ett särskilt rum för barn under sex år.

Mer än 2 300 barn har hittills deltagit i den barnvänliga platsens aktiviteter sedan det öppnades.

Två liknande barnvänliga platser drivs av SOS Barnbyar Syrien i närheten av kuststaden Tartous. De barnvänliga platserna utanför Tartous erbjuder också utomhusaktiviteter för familjer på flykt.

Bildtext:
En volontär från SOS Barnbyar talar till barn på den barnvänliga platsen i Aleppo, Syrien, om hur de kan uttrycka självförtroende genom kroppsspråk och röstnivå. Volontären håller upp en spegel och ber barnen att titta på sitt ansikte och tala positivt om sig själva som ett sätt att bygga självförtroende.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-28

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här