SOS Barnbyar Logo Orange

Nyhet

Barnvänliga platser ger barn i Aleppo frist från kriget

Intensiva strider i staden Aleppo gjorde att SOS Barnbyars barnvänliga plats (Child Friendly Space) i Aleppo för barn på flykt fick stängas i april 2016. Striderna gjorde också att barn som bodde på SOS Barnbyars tillfälliga vårdcenter i Aleppo fick evakueras till Damaskus.

Augusti 2016 kunde utomhusaktiviteter för interna barnflyktingar återupptas i Aleppo och i februari 2017 inrättades en ny barnvänlig plats utanför centrala Aleppo. Där får barn som tvingats lämna sina hem, och lever som internflyktingar i landet, andrum och tid för lek och utveckling. På den barnvänliga platsen finns rum för film och musik, målning och psykiskt stöd, rum för fysiska aktiviteter och ett särskilt rum för barn under sex år.

Mer än 2 300 barn har hittills deltagit i den barnvänliga platsens aktiviteter sedan det öppnades.

Två liknande barnvänliga platser drivs av SOS Barnbyar Syrien i närheten av kuststaden Tartous. De barnvänliga platserna utanför Tartous erbjuder också utomhusaktiviteter för familjer på flykt.

Bildtext:
En volontär från SOS Barnbyar talar till barn på den barnvänliga platsen i Aleppo, Syrien, om hur de kan uttrycka självförtroende genom kroppsspråk och röstnivå. Volontären håller upp en spegel och ber barnen att titta på sitt ansikte och tala positivt om sig själva som ett sätt att bygga självförtroende.

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-28

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här