Artikel

Enkelt att testamentera

Att ge en gåva via sitt testamente till förmån för ett ändamål man känner lite extra för blir allt vanligare. Vi har därför ett samarbete med Lawly för att det ska vara enkelt och smidigt att testamentera till SOS Barnbyars arbete.

– Vi vill tillsammans med Lawly uppnå kunskapen om hur viktigt det är att skriva ett testamente, så att man verkligen får ge pengar dit man vill, säger Anna Ernestam generalsekreterare på SOS Barnbyar.

Anna Ernestam Generalsekreterare
Anna Ernestam Generalsekreterare SOS Barnbyar Foto: Mattias barsk

I dag riskerar ett av tio barn att växa upp utan sin familj utan det stöd som krävs för att växa upp till en trygg vuxen.

–  Vi finns där ingen annan finns, för barn och familjer som behöver stärkas. Vi tryggar barn som lever i utsatthet, ser till att de får sina rättigheter och en utbildning. Vi gör även hälsoinsatser och upprättar barnsäkra platser vid katastrofer, säger vår generalsekreterare Anna Ernestam.

SOS Barnbyar finns i närmre 140 länder och arbetar för att barn och unga ska få en trygg uppväxt genom hela barndomen. Vi arbetar förebyggande för att familjer i utsatthet ska kunna hålla ihop och finns där för de barn som förlorat sina föräldrars omsorg.

Varför ska man testamentera till just SOS Barnbyar?

– Vi finns i så många länder. Vi är egentligen den enda organisationen som har omsorg i den utsträckningen där man jobbar med barnen. Vi har en unik kompetens i vad barn behöver för att växa upp och bli till sitt starkaste jag, säger Anna och fortsätter:

– Sedan får man inte glömma unga vuxna, vi vill skapa möjligheterna för dessa att på ett tryggt sätt kunna gå ut och forma sin egen framtid. Vi har våra ungdomsprogram där vi säkerställer att dem kan ta det steget.

 

Enkelt att testamentera med Lawly

Lawly är en digital juristbyrå grundad 2018 som med teknikens hjälp gör familjejuridiken tryggare, enklare och mer prisvärd. Tillsammans med ett antal insamlingsorganisationer har Lawly tagit fram en teknisk lösning som gör det möjligt att upprätta ett juridiskt korrekt och personligt anpassat testamente.

Via Lawlys lösning kan du skriva testamente digitalt och har möjligheten att på ett enkelt sätt ge en del av ditt arv till SOS Barnbyar eller någon annan organisation.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-01-31

Liknande

Artikel

Din bostadsrätt kan bli till ett hem för sex barn – inklusive en mamma

Så enkelt är det att omvandla den till ett tryggt boende under en hel uppväxt.

Läs mer här

Blogg

Ögonblicken som påverkar ett helt liv

Vi arbetar för att alla barn, över hela världen, ska garanteras en trygg och omsorgsfull uppväxt. Det arbetet kan du stödja även i en testamenterad gåva.

Läs mer här

Artikel

Vita Arkivet, testamente, framtidsfullmakt

Vita Arkivet är en tjänst som Fonus tillhandahåller, där man kan skriva hur man vill ha sin egen begravning. I Vita Arkivet kan man också fylla i andra saker som man vill att de anhöriga ska veta den dagen man inte längre finns. Sveriges Begravningsbyråers Förbund har en liknande tjänst som heter Livsarkivet.

Läs mer här